ARES’ten Yarı-Otomatik Yivli Tüfek: SCR

ARES Defence’in yeni tüfeği oldukça marifetli. Zaten bir Sports Configurable Rifle (Spora Yapılandırılabilir Tüfek – SCR)’nin barındırdığı mühendisliğin neleri geçmeyi amaçladığını rahatça görebilirsiniz.

ARES bu tasarımı 1994’te yapılan Assault Rifle (harekat tüfekleri) yasağı’nın 2013’te kendini yenileyeceğinin dedikodusu üzerine üretti; kısacası Floridalı silah üreticisi, yeni silah kontrol yasalarına bir cevap olarak üretim hattını genişletmiş. Neredeyse bir harekat tüfeği tarzına sahip olan SCR; Amerika’nın tüm 50 eyaletinde yasal.

Hatları, geleneksel uzun tüfeklerin hatlarını andırsa da Sporter, Sporter Short ve ya Monte Carlo olarak seçebileceğiniz üç farklı dipçik ve düğmeli emniyet kilidi sunuyor. Yine de silahın esas farkı dışında değil. Tüfeğe eklenen dipçik ile berarber, ateşleme mekanizma grubunun bulunduğu tüpten vazgeçilmiş; ve de yerine yarı otomatik yivsiz tüfeklerdekine benzer bir sistem konulmuş. Dolayısıyla SCR’yi ateşlemek bir harekat tüfeğine kıyasla farklı bir hissiyat doğuruyor ve tepme kuvveti tamamen geriye değil; daha çok aşağı doğru yöneliyor. Kurma kolu ise bir AR-15’in aynısı: Yani bir AR-15’ten alacağınız üst parçalara hiçbir modifiyede bulunmadan SCR’ye takabilirsiniz!

Çok büyük bir diğer artı ise hızlı kalibre değişimine imkan vermesi ve piyasadaki sayısız aksesuarlarla uyumlu olması. ARES ise bu durumu kendi avantajına çok akıllıca kullanarak SCR’yi AR-15 / M-16 şarjörüne de uyumlu tasarlamış. Tüfeğin boş ağırlığı ise 2.6 kg’dan biraz daha fazla olup 2 kalibre ile piyasaya sürülüyor: .223/5.56x45mm ve 7.62x39mm. Alıcılar karabina uzunluğundaki 16.25 inçlik namlu ya da 18 inçlik tüfek namlularından birini tercih edebilecek. Bu namluların ise her biri 1’e 9 dönme oranına sahipler. Dışı siyah anodize sert kaplamaya sahip olan tüfeğin fiyatı ile ilgili olarak henüz açıklanmış bir bilgi mevcut değil.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here