Kaç Şarjöre İhtiyacınız Var?

Ev savunması, gizli taşıma ve genel olarak kişisel korunma amaçlı bir ateşli silahınız varsa,   her zaman yanınızda bulundurmanız gereken ideal şarjör sayısını merak etmiş olabilirsiniz.

Hepimiz bir arkadaşımızın “çok fazla cephane diye bir şey yok” dediğini duymuşuzdur.  Ancak ihtiyacınız olan  minimum miktarın ne olduğunu, ideal sayının ne olduğunu ve daha fazlasını taşımanın gerçekten pratik olup olmadığını  merak etmek yerinde olacaktır  .


Şarjörlerim Hakkında Endişelenmeliyim?

Şarjörler sarf malzemesidir . Her ne kadar aksini istesek de şarjörler, şarjörle beslenen ateşli silahların en zayıf kısmıdır. Her türlü sorun bir şarjöre zarar verebilir, bozabilir; yaylar gerginliğini kaybedebilir, şarjör gövdeleri bükülebilir veya çatlayabilir, takipçiler bağlanabilir, besleme dudakları mermileri doğru şekilde tutamayabilir.

Tüm bu sorunlar  düzenli kullanım sırasında ortaya çıkabilir . Bu hayatın basit bir gerçeğidir: Şarjörler yıpranır ve periyodik olarak değiştirilmeleri gerekir.

Hasarlı ve yıpranmış şarjörler,   ateşli silahlarda güvenilirlik sorunlarının en büyük kaynağıdır.

Şarjörler yıpranabileceğinden olası şarjör arızalarını hesaba katan minimum bir adete karar vermek önemlidir.


Doğru Şarjör Sayısı Kaçtır?

Yanıt, ateşli silahın tipine, şarjörlerin boyutuna ve kapasitesine ve ateşli silahın kullanım amacına bağlı olmasıdır. Bu temel varsayımı bir kenara koyduktan sonra pratik sayıları düşünmeye başlayabilirsiniz .

Minimum 3 Şarjör

Herhangi bir ateşli silah için amaçlanan kullanımları ve uygulamaları değerlendirmeden önce yararlı bir başlangıç ​​noktası, 3 şarjörle başlamaktır. Ardından aşağıdaki kontrol listesine gidin:

  •  Diğer şarjörlerinizden biri arızalanırsa yedek olarak kullanılması gereken 2 ekstra şarjör ekleyin.
  • Ateşli silahınız tek sıralı şarjör kullanan bir tabancaysa (örneğin 1911 tabanca) 1 ekstra bir şarjör daha ekleyin.
  • Ateşli silahınızın şarjörleri ucuz, bol, yaygın olarak bulunabiliyorsa veya sıklıkla toplu olarak ya da indirimli fiyatlarla satılıyorsa (örneğin, AR-15 şarjörleri) 1 ekstra şarjör daha ekleyin

 Ateşli silahınıza bağlı olarak minimum temel olarak 5 ila 7 şarjöre sahip olmalısınız  .

Gizli Taşıma Kaç Şarjör Kullanılmalı?

Öncelikle gizli taşıma için kullandığınız şarjörler,  poligon antrenmanı için kullandığınız şarjörlerden ayrı olmalıdır . İdeal olarak, bu şarjörleri yalnızca uygun savunma mühimmatıyla doldurmalısınız.

Gizli taşıma sırasında yedek şarjörlerin taşınıp taşınmayacağı  tartışma  konusudur. Pek çok atıcının  bu konuda farklı görüşleri var; Bazıları silahın yeterli olması gerektiğine inanıyor, diğerleri mümkün olduğu kadar çok silah taşımayı ve aradaki her seçeneği tercih ediyor.

Temel olarak silahınızın mermi kapasitesi toplamda 10 mermiden az ise en az 2 şarjör taşımanız sıklıkla önerilmektedir.

Poligonda ve Eğitimde Şarjör Kullanımı

Poligona kendi silahınız ve mermilerinizle gidiyorsanız, birden fazla şarjör işinizi kolaylaştırır. Bir atış seansına yetecek kadar şarjör getirmezseniz, onları periyodik olarak yeniden doldurmak zorunda kalabilirsiniz, bu da  önemli bir zaman kaybı olabilir.

Birden fazla şarjör taşımak, poligonda zamanı iyi kullanma konusundaki endişelerinizi ortadan kaldıracak ve aynı zamanda  daha fazla mermi atabilecek ve dolayısıyla  becerilerinizi daha verimli bir şekilde geliştirebileceksiniz .

Evde veya İşyerinde Şarjör İhtiyacı

Birden fazla şarjöre ihtiyaç duymak, ev savunması senaryolarını düşündüğümüzde düşük olasılıktır.

Ancak bu düşük olasılık yine de tek bir şarjörden fazlasına ihtiyacınız olmayacağı anlamına gelmez. Peki öyleyse ekstra şarjörlere ulaşmak için ne yapabilirsiniz?

Tercih ettiğiniz ev savunma ateşli silahına bağlı olarak birkaç seçenek vardır. Bir tüfek veya şarjörle beslenen bir av tüfeği kullanıyorsanız,  birden fazla şarjörü  doğrudan tüfeğinizin üzerinde bir arada tutmak için şarjör kelepçeleri veya bağlayıcılar kullanmayı düşünün.

Başka bir seçenek de, özellikle ev savunması için bir göğüs teçhizatı veya şarjör torbalı bir kemer edinmektir.  Ateşli silahınıza ulaşıp teçhizatınızı veya kemerinizi yeterince hızlı takabilirseniz, yanınızda taşıyabileceği kadar yedek şarjöre kolaylıkla erişebileceksiniz demektir  .


Şarjörlerimi Nasıl Düzenlemeliyim?

Genel olarak şarjörleri işaretlemek iyi bir fikirdir.  Yazdığınız veya çizdiğiniz her şeyin okunmasının kolay olması için parlak renkli yaldızlı bir boya kalemi kullanmaya öncelik verin.

Yapmanız gereken ilk şey şarjörlerinizi kullanım amaçlarına göre düzenlemektir. Bunun için farklı renkler ve kodlar kullanmak uygun olur.

İşaretleme önerileri:

  • Poligon ve Eğitim için:  P veya E
  • Gizli taşıma için:  GT
  • Ev savunması için:  ES

Yedek şarjörlerde  işaret bulunmamalı, şarjörlerinizden birinin değiştirilmesi gerektiğinde daha sonra bir tane eklemenize olanak tanıyın.

Ateşli silahlarınızdan birinde arıza yaşıyorsanız, şarjör değiştirmenin sorunu çözüp çözmeyeceğini kontrol edin. Eğer sorun şarjörden kaynaklıysa şarjöre X veya eksi gibi (-) ayırt edici bir “arıza sembolü” ekleyin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here