2023’ün Red Dot Optik Nişangahları

Optik nişangahların hazır tabancaların standartı haline gelmesiyle, 2023 üreticilerin elektronik nişangahları öne çıkardığı bir yıl oldu. Performans ve kalite olarak öne çıkan Red Dot Optik Nişangahlardan karşınızda.

GPO – Spectra Reflex Dot

Germany Precision Optics bu yıl ilk refleks noktasıyla oyuna girdi. Ve harika bir iş çıkardılar. Hafif bir polikarbonat lens kullanan ünite, 3-4 gr ağırlığında. Bu, en yumuşak atış yapan tabancalarda bile engelsiz performans sağlıyor.

Diğer avantajlar arasında otomatik karartma ve silahınıza dokunduğunuz anda nişangâhı açan hareket algılama teknolojisiyle otomatik kapanma yer alıyor. Son olarak, yana monte edilmiş bir pil bölmesi zahmetsiz pil değişimi sağlıyor.

Primary Arms – RS-15

Primary Arms – RS-15 - Red-Dot Optics.

Bu optik benzersiz bir 250 MOA Vulcan nokta retikülüne sahiptir. Tabancayı doğrudan gözünüzle aynı hizada tuttuğunuzda, bu büyük hale görüş alanınızın dışında kalır. Silahı doğrulttuğunuz anda, koronanın bir kısmının size silahı tekrar hizaya getirmek için hangi yöne sürmeniz gerektiğini söylediğini göreceksiniz.

Lensin ortasında 3 MOA’lık merkezi bir nişan noktası görüntülenir ve silahı doğru kullandığınız sürece, atış yaparken göreceğiniz tek şey budur.

Primary Arms – MD-25 Gen 2

Primary Arms – MD-25 Gen 2.

Yakın zamanda yeniden tasarlanan ve Autolive işlevselliğini içerecek şekilde yükseltilen MD-25 Gen2, en ağır geri tepmeli silah sistemlerinde bile titiz kullanım için üretilmiş geniş platformlu bir kırmızı nokta optiğidir.

MD-25, basit bir 2 MOA nokta retikülü veya ACSS CQB retikülü ile birlikte gelir. ACSS CQB, karabinalar için BDC ve tipik tüfek modellerine uyum sağlamak için özel aparat sunar. Yarım MOA tıklamalar, hassasiyeti kaybetmeden sıfırlamayı hızlandırır ve tüm ünite bir 2032 pil ile çalışır.

Rival – X1

Rival – X1.

Rival X1 Trijicon RMR ayak izini kullanır ve şirketin optik dünyasına girişini işaret eder. Bu 3 MOA mikro refleks nişangah, otomatik açma ve kapama özelliklerinden yararlanır. Sonuç olarak, pil ömrü sadece yıllarla tahmin edilebilir. Pili değiştirme zamanı geldiğinde, üste monte edilmiş bir bölme, kullanıcının bunu silahtan sökmeden yapmasına olanak tanır.

Holosun – 507 Comp

Holosun – 507 Comp - Red-Dot Optics

507 Comp’un devasa 1,1″ x 0,87″ görüntüleme penceresi ile,Holoson’un bu yeni optiği, boyut sorun olmadığında mümkün olan en hızlı vuruşları yapmak isteyenler için çekici olacaktır.

Kırmızı veya yeşil dürbün sistemiyle kullanılabilen bu üründe kullanıcılar 2 MOA noktayı tek başına veya 8, 20 veya 32 MOA halo seçeneklerinden biriyle birlikte görüntüleyebilir. Daha büyük halelerden birini tek başına çalıştırma seçeneği de vardır.

Holosun – SCRS

Holosun – SCRS.

Holosun’un en büyük iddiası, bir dizi tabanca nişangahına uyan güneş enerjisi şarj sistemidir. 2023 NSSF SHOT fuarında, bu işlevi taşıyan ilk tüfek nişangahını tanıttığını belirtelim.

SCRS (Solar Charging Rifle Sight) herhangi bir pil değişimi gerektirmez ve sadece biraz ışık gördükten sonra 20.000 saat çalışabilir. 20 mm’lik tüpü sınırsız göz mesafesi sağlar ve işlevsel olarak paralaks içermez.

C-MORE – CRC

C-MORE – CRC - Red-Dot Optics

Rekabet alanındaki hünerleriyle tanınan C-MORE, kırmızı noktalı optiklere yabancı değil. Birçok şirket bu alana yeni adım atarken, Virginia merkezli bu kuruluş sadece dallanıp budaklanıyor.

CRC kompakt tabancalar için optimize edilmiştir ve 3 veya 6 MOA nokta ile mevcuttur. 50.000 saatlik pil ömrü, otomatik, sarsıntıyla uyanan aydınlatmanın ürünüdür. Aynı şekilde, kullanıcı parlaklık ayarını 10 ayarlı bir manuel anahtarla kontrol edebilir.

Meprolight – Tru-Vision

Meprolight – Tru-Vision.

Uzun namlulu silahlar için tasarlanan Meprolight Tru-Vision büyük, 1,14″ x 0,78″ pencere ve 2 MOA nokta görüntüler. Bu retikülü manuel olarak karartabilir veya aydınlatabilir veya otomatik bir ayarı etkinleştirebilirsiniz. Bu, ünitenin ortam ışığı koşullarına göre karar vermesini sağlar.

Tek CR123 hücresinin pil ömrü, 30 dakika hareketsiz kaldıktan sonra devreye giren otomatik uyku modu sayesinde korunur. Buna göre, kullanıcının yaptığı ilk hareketle uyanır.

Bushnell RXM- 300

Bushnell RXM- 300 - Red-Dot Optics.

Rekabette geri kalmamak için, Bushnell rekabetçi bir nişangah çıkardı. RXM-300, 28mm x 24mm’lik devasa bir pencereye sahip, bugüne kadarki en büyük açık refleks nişangahıdır. Uzun namlulu silahlarda kullanılabilecek kadar büyük.

Üste monte edilmiş bir 2032 pil, üniteye orta parlaklık ayarlarında 35.000 saat güç sağlar ve salla uyandır teknolojisi, tabanca boştayken elektrik tasarrufu yapılmasına yardımcı olur.

C&H – Duty

C&H – Duty.

Sürgülere neyin takılacağını da kontrol etmeye karar vermeden önce sadece çok fazla sürgü frezeleyebilirsiniz. 2023 yılında C&H, kendine özgü silah ustalığını kendi kırmızı nokta serisini de içerecek şekilde tamamladı.

C&H, tek bir 2032 düğme pille 50.000 saatlik pil ömrüne sahiptir ve bunu otomatik açma / otomatik kapama hareket algılama ile korur. Modeller kırmızı, yeşil veya değişken retiküller ile mevcuttur.

Shield – AMS

Shield – AMS - Red-Dot Optics.

Kırmızı nokta çılgınlığını ilk başlatanlardan biri olarak, bu nişangahın piyasaya sürülmesi için büyük bir beklenti vardı. Söylemeye gerek yok, Shield hayal kırıklığına uğratmadı. Profesyonelliği bir kenara bırakırsak, en havalı görünüme sahip nişangahı piyasaya sürdü.

AMS, estetik dış görünümünün yanı sıra, hedefi bulması ve yerleştirmesi kolay olan çok noktalı bir nişangah sistemi kullanır. Ayrıca, çeşitli pillerle çalışabilir ve anında değiştirmeniz gerektiğinde günü kurtarır. Bu aynı zamanda sektörde ışık, lazer veya kamera gibi aksesuarlar eklemek için bir arayüz sunan ilk optiktir.

EOTech – EFLX Tan

EOTech – EFLX Tan.

EOtech ürünlerinin en güzel yanı elinize alır almaz nasıl kullanacağınızı kolayca bulmanızdır. EFLX de bu özellikten nasibini almış.

Bu yıl için yeni olarak, silahınızın cilasına uyması için ten rengi olarak sunuluyor. Sıfırlamayı etkilemeyen bir yeniden enerji verme işlemi için 3 veya 6 MOA nokta seçenekleri ve üstten yüklemeli bir pil aynen korunmuştur.

Leapers – UTG Accu-Sync 2521R

Leapers – UTG Accu-Sync 2521R - Red-Dot Optics.

Leapers ve UTG ekipmanlarının çoğu Michigan’da üretiliyor. Herhangi bir MSR için uygun fiyatlı bir çözüm sağlayan bu geniş formatlı optikte durum böyledir.

2521R, mini-ACOG ayak izini kullanarak çok çeşitli montaj braketlerine uyum sağlar ve daha düşük 1/3 eş görüş için bir QD yükseltici dahildir. Kompakt yapısı ve takılmayan taretleri, kitinizin geri kalanıyla etkileşime girmemesini sağlıyor. Ayrıca, temperli cam lensler olağanüstü ışık geçirgenliği sunuyor.

ADE – Artemis

ADE - Artemis.

ADE Artemis’in piyasadaki tek altı retiküllü mikro kırmızı nokta olduğu iddia edilmektedir. Bu ünite kullanıcılara 2-MOA nokta, 50-MOA daire ve 60-MOA retikül seçeneklerini akla gelebilecek her türlü kombinasyonda sunuyor.

Bir RMR ayak izi taşır, bu da onu neredeyse tüm sürgü kesimleriyle doğal olarak uyumlu hale getirir. Bu plakaların yaygın kullanılabilirliği düşünüldüğünde bu özellikle doğrudur. Sarsıntıda iki dakikalık otomatik kapanma özelliği, 1632 düğme hücresi ile sağlanan uzun pil ömrü sağlıyor.

Viridian- RFX 45

Yeşil demek Viridian RFX 45 optik ile gitmek demektir. 5-MOA parlak yeşil retikül sunan ERC anında açma sistemi, 50.000 saatlik pil ömrü sağlamaya yardımcı olur. Bu, yeşil bir led için mükemmeldir.

Bu ünite, kapalı yayıcı yapı ve tabancalar  için yeterince küçük, ancak uzun silahlarda da anlamlı olacak kadar büyük bir profil ile üretilmiştir. Viridian, her iki platforma da uyum sağlamak için yüksek katlı bir montaj parçası içerir ve kararı size bırakır.

Steiner – MPS FDE

Birkaç LE ajansının MPS’yi (Micro Pistol Sight) görev kullanımı için benimsediğinin duyurulmasından sonra, popülaritesi arttı. Bugünlerde silahlar siyahtan başka renklere de sahip olduğundan, Steiner bu bombaya dayanıklı kapalı yayıcı optiğin FDE versiyonunu tanıttı.

ACRO ayak izini kullanarak, bu kesimi taşıyan herhangi bir ateşli silaha kolayca kenetlenebilir. Veya birlikte verilen Docter plakası kullanılarak, bu kesimi taşıyan tabancalara da kolayca monte edilebilir.

Athlon Optics – Talos EDC

Athlon Optics – Talos EDC - Red-Dot Optics.

Athlon’un Talos EDC’si, tam olarak 50.000 saat pil ömrüne sahip küçük bir güç merkezidir. Bunu akıllı güç yönetim sistemi ve yüksek verimli devre sayesinde başarıyor.

Bir ons ağırlığının sadece üçte birinin kuzeyinde olan Talos EDC, varlığı muhtemelen fark edilmeyeceği için bir  gizli taşıma silahına mükemmel bir katkı sağlar. Hafif olmasına rağmen, bu optik sağlam tek parça alüminyum şasi üzerine inşa edilmiştir. Sonuç olarak, günlük taşıma eşyalarının maruz kaldığı dayağa dayanır.

Athlon Optics – Midas TSR1-M

Athlon Optics - Midas TSR1-M.

Glock MOS optik kesimi dahiyane bir tasarımdır. Bununla birlikte, piyasadaki birçok optiği kabul etmez. Bu boşluğu doldurmak için Midas TSR1-M, bu kesime sahip Avusturya tabancalarını kullananların imdadına yetişiyor.

Daha büyük, 6 MOA nokta gözü yakalar ve kısa menzilli hedeflere yerleştirilmesi daha kolaydır. Buna ek olarak, hareket algılayıcı aktivasyon, tabanca itildiği anda aydınlatılmasını sağlar.

SIG – ROMEO M17

Ordunun yeni teknolojiyi benimsemesi genellikle on yıllar alsa da, elektro-optiklere ne kadar hızlı ısındığını görmezden gelmek zor. SIG ROMEO M17 gibi cihazlar bunu kolaylaştırıyor.

Alt montaj sistemi ve düşmeye karşı test edilmiş, kapalı yayıcı yapısı arasında, saf dayanıklılığı, savaş koşullarında bir nokta çalıştırmaya yönelik herhangi bir endişeyi hızla rahatlatıyor. SIG’in en sonuncusu, standart nişangahlardan ödün vermek zorunda kalmadan MHS sözleşmeli tabancaya doğrudan monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Bu yıl içinde sivil versiyonu da çıkacak.

SIG – ROMEO4XT-PRO

SIG – ROMEO4XT-PRO.

Gelişmeyi durdurmak için hiçbir neden yok. Bu SIG’in sloganıdır ve ROMEO4XT-PRO’da bunun somutlaşmış halini görebiliriz. PRO, daha iyi el becerisi ve kıyafetlere veya göğüs donanımlarına takılmaya karşı koruma için kontrolleri en üste taşıyor.

SIG’in yeni yorumunda, ortam ışığındaki geniş dalgalanmalarla başa çıkmak için bir gece görüşü geçersiz kılma anahtarı vardır. Ayrıca, günlük bir AAA pil ile 50.000 saat çalışabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here