Uzun Mesafe Tabanca Atışı Nasıl Yapılır?

Tabancanızla uzun mesafeli bir atış yapmak zorunda kalma olasılığınız düşük olsa da, riskler tartışmasız yüksektir. Ancak taktiksel önemi bir yana, tabancanızı uzaktan isabetli bir şekilde ateşleme becerisini geliştirmek, sizi daha olası atış mesafelerinde daha iyi bir atıcı haline getirecektir.

Bir hedefi uzaktan vurabilmek, her zaman daha yakın bir hedefi vurmayı çok daha kolay hale getirecektir. Ancak bir tabancayla daha uzun mesafelere atış yapmaya özgü bazı nüanslar vardır.

Atış söz konusu olduğunda, ne kadar dengeli olursanız, o kadar isabetli olursunuz. Bu nedenle, uzun mesafeli bir tabanca atışı gerektiğinde, alçak bir diz çökme veya hatta yüzüstü pozisyon almak avantajlıdır.

Uzun mesafeli bir atış yaparken, ister destekli ister desteksiz olsun, merminin namludan aşağı inmesi için geçen süreyi hesaba katmanız gerekebilir. Bu belki de gevşek bir tutuşun avantajlı olduğu tek zamandır, çünkü namlunun geri tepme sırasında daha fazla yükselmesine izin verecek ve bu da mermiyi daha yüksek bir yörüngeye oturtacaktır. Bu, yerçekimi ve sürüklenmeden kaynaklanan önemli mermi düşüşünü telafi etmeye yardımcı olur.

Uzun Mesafe Tabanca Atış Tekniği

Mesafe uzadıkça ve mermi ağırlaştıkça, mermi düşüşü daha büyük bir faktör olacaktır. Bu nedenle yüksekliği hesaba katın ve yükseğe nişan alın. Ne kadar yüksek olduğu herkesin kendi tahminidir, bu yüzden çok sık pratik yapmanız gerekir.

Tetik kontrolü mesafeden bağımsız olarak önemli bir beceridir, ancak hedefiniz 10 metre yerine yüzlerce metre uzakta olduğunda en ufak bir hata bile tamamen ıskalamanıza neden olabilir. Hiçbir yerde yumuşak ve hassas bir tetiğe basmak, bir tabanca ile uzun mesafeli atış yaparken olduğundan daha kritik değildir.

İdeal olarak, atışın doğal solunum duraklamanızda yapılmasını istersiniz. Yani, nefes verdikten sonra ve nefes almadan önce. Vücudunuz bu noktada en hareketsiz haldedir. Ancak, çok uzun süre beklerseniz, yarardan çok zarar vermeniz muhtemeldir; vücudunuzun nefes almak için bağırdığını hissettiğinizde yeniden başlayın.

Kendinizi veya bir başkasını savunmak için uzun mesafeli bir tabanca atışı yapmak zorunda kalma ihtimaliniz zayıf olabilir, ancak sıfır değildir, bu nedenle silah eğitiminize uzun mesafe atışı da eklemeniz gerekir. Bunun size en büyük faydası da yakın mesafeleri daha isabetli vurmanız olacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here