“İyi, Kötü ve Çirkin”

“The Good, the Bad and the Ugly” (İyi, Kötü ve Çirkin) Sergio Leone tarafından yönetilen ünlü bir İtalyan Spagetti Western filmidir. 1966 yılında gösterime giren ve klasikleşen bu yapıtta Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach başrolleri paylaşmıştır. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika’da geçen film, üç kelle avcısının altın arayışını konu almaktadır. En iyi Western filmlerinden biri olarak kabul edilen ve Sergio Leone’ yönetmenliğini yaptığı İyi, Kötü ve Çirkin, Amerikan iç savaşı sırasında üç kelle avcısının maceralarını konu ediyor.

Sürükleyici hikayesi, ikonik karakterleri ve unutulmaz müzikleriyle sinemaseverler tarafından hala büyük bir beğeniyle karşılanan bu filmde kullanılan üç silah ise ayrı bir ilgi odağı olmuştur.

Bu gerçekten yola çıkan Cimarron Firearms, Amerikan İç Savaşı’ndan Eski Batı döneminin sonuna kadar olan dönemde kullanılan ateşli silahların yeniden üretimini yaparken The Good, the Bad and the Ugly’nin silahları unutmaz. Man with No Name, The Angel ve Tuco.

Cimarron Firearms filmde iyiyi canlandıran Clint Eastwood/Man with No Name tarafından kullanılan Colt Navy 1851 tabancasının kopyasını tarihseverler, koleksiyoncular ve Western kültürüne ilgi duyanlara  sunuyor.

Cimarron Firearms tarafından tasarlanan “Tuco” aslında Uberti tarafından üretiliyor. Filmde Meksikalı haydut “Çirkin” tarafından kullanılan Colt 1851 Donanmasının aslına sadık bir kopyasıdır .

Lee Van Cleef’in canlandırdığı Kötü’nün silahı “Angel Eyes” ise Pietta tarafından üretildi. Remington 1858 New Arms tek etkili, kara barut tabancasının replikası.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here