Girsan MC 14T: Beretta Model 86 İzinde

Girsan, yeni silahı MC 14T ile batıda ciddi ses getirdi. Kullanım kolaylığı nedeniyle özellikle sürgü çekmekte zorlanan yaşlı ve kadın silah kullanıcıları için önerilen bir silah oldu. Girsan MC 14T olarak adlandırılan bu tabanca .380 ACP fişek yatağına sahip ve esas olarak Beretta Model 86’dan esinlenilmiş gibi. Özellikle Model 86’yı anımsatan ve onu diğer Beretta Cheetah Serisi klonlarından ayıran belirleyici özellik, uç yukarı namlu içermesidir.

Beretta Model 86’dan açıkça etkilenmiş olsa da, Girsan MC 14T doğrudan bir klon değildir ve onu ayıran ve tartışmalı bir şekilde orijinal tasarımı geliştiren birçok özelliğe sahiptir. İlk olarak, Model 86 tek yığınlı 8 yuvarlak şarjöre sahipken, MC 14T bunun yerine diğer .380 ACP Beretta Cheetah modellerine benzer şekilde çift yığınlı 13 yuvarlak şarjöre sahiptir. Aksesuar rayı, damalı kompozit kabzalar ve çok yönlü manuel başparmak emniyeti gibi diğer özellikler Girsan’ın yeni tabancasını 21. yüzyıla taşımaya yardımcı oluyor. MC 14T’nin geri kalanı, DA/SA tetiği ve sabit demir nişangahları da dahil olmak üzere daha önce bir Beretta Cheetah varyantını kullanan herkese oldukça tanıdık gelecektir.

Namlu ucu özelliği öncelikle geleneksel yarı otomatik tabancalarda sürgüyü kullanmakta zorlananlara yönelik olarak pazarlanmaktadır. Diğer şirketler geçmişte bu sorunu daha kolay manipüle edilebilen sürgülerle çözmeye çalışmışlardı, ancak sürgüyle hiç uğraşmak istemeyenler için MC 14T çok cazip bir seçenek olabilir. Fişek yatağına bir mermi yerleştirmek için tek yapılması gereken, namluyu serbest bırakmak için gövdenin sağ tarafındaki mandalı aşağı doğru bastırmak, bir fişek yerleştirmek ve namluyu klik sesi duyana kadar bastırarak kapatmaktır.

Kısaca yüklemesi, ateşlemesi ve taşıması kolay bir kompakt tabanca var karşımızda. ilk etapta ABD pazarına EAA CORP. tarafından sürülen MC 14T, yakın zamanda diğer pazarlarda da yerini alacak görünüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here