Ve karşınızda: Walther Q4 Steel Frame

Walther’in yeni silahı Q4 Steel Frame metal gövdesiyle müsabaka tabancalarına ilgi duyanların ilgisini çekmesi son derece doğal. Ancak Q4 SF sanılanın aksine daha geniş bir silahsever yelpazesine sesleniyor.

Serinin ilki olan Q5 Match SF gizli taşıma için hiç de uygun olmayan büyük ve ağır bir silah olmasına rağmen epey bir talep toplamıştı. Q5 SF tanıtıldığında Walther, bu tabancanın yeni bir çelik gövdeli silah serisinin sadece ilki olduğunu ima etmişti. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra Walther daha kompakt ve gizli taşımaya uygun Q4 Steel Frame ile sözünü yerine getirdi.

Q4 SF, Q5 Match SF’nin daha küçük bir versiyonu. Çelik gövdesini saymazsak da neredeyse PPQ’nun aynısı. 10.16 cm uzunluğunda namlusu ve 15+1 şarjör kapasitesiyle striker ateşlemeli bir yarı otomatik tabanca. Çelik gövdeli bu tabancanın boş şarjörlü ağırlığı 1,12 kg. Yani taşımak için iyi bir kılıf ve iyi bir kemere ihtiyacınız olacak demektir.

Gövde kütük çelikten işlenmiş. PPQ’da bulunandan biraz daha büyük bir kundak kuyruğuna sahip. PPQ’dan farklı olarak Q4 SF, vidalarla yerinde tutulan G10 laminat kabzalarla birlikte geliyor. Kabzalar arka tarafı sarıp arkada buluşacak şekilde dizayn edilmiş.

Walther Q4 F silahta kabzanın ön kayışını ve kare tetik korkuluğunun önünü damalı hale getirmiş.

Kabza üzerindeki doku, ön kabza hariç her yeri kaplıyor ve polimer gövdeli tabancalardaki yüzeyinden daha agresif bir görünüm kazandırılmış. Bu agresif kavrama yüzeyini, daha az geri tepen daha ağır bir tabanca ile birleştirdiğinizde, atış yaparken elinizde hareket etmeyen bir silahınız olduğunu görürsünüz. Q4 Steel Frame’i elinize alıp PPQ ile kıyasladığınızda kesinlikle daha kalın olsa da, daha iyi hissettiriyor.

Bu tabancanın kabzası daha büyük olan Q5 Match SF ile aynı yüksekliktedir. Sadece önden ve arkadan kısaltılmıştır.

PPQ M2 ailesinin diğer üyeleri gibi Q4 SF de Amerikan tarzı düğmeli şarjör bırakma özelliğine sahip. Düğme yeteri kadar büyük ve solaklar için ters çevrilebilir. Gövde üzerindeki şarjör yuvası cömertçe eğimlendirilmiştir. Sürgünün önünde ve arkasında kullanımı kolaylaştıran düz tabanlı kurma tırtıkları var.

Orijinal PPQ’daki polimer parçanın aksine, Q4 SF’deki geri tepme yayı kılavuz çubuğu çelik.

Sürgünün sol tarafında “Q4 SF” ibaresini göreceksiniz. Sürgünün üst kısmı düzleştirilmiş ve nişangahlar arasında tırtıklıdır. Çelik nişangahların üzerinde soluk yeşil bir tonla beyaz olan üç büyük nokta vardır.

Bu noktalar fotolüminesan boyadır. Bu silahı aydınlık bir odadan karanlık bir odaya alırsanız, nişangahların sönük bir şekilde parladığını görürsünüz. Doğrudan güneş ışığından karanlık bir odaya alırsanız veya bir el fenerinin ışığıyla sadece üç saniye boyunca nişangahları aydınlatırsanız, noktalar en az üç dakika boyunca trityum gece nişangahlarından daha çok parlayacaktır.

Arpacık, kırlangıç kuyruğunda menzil için ayarlanabilir.

Q4 SF, Walther’in standart tetik sistemi olan Quick Defense tetiğine sahip. Tetik çekme ağırlığı ise 2.54 kg. Q4 SF küçük veya hafif bir silah değil. Hatta kompakt bir silah bile değil. Kabaca tam boy bir hizmet silahı olarak kabul edilen orijinal PPQ boyutunda. Tam boy bir 1911 kadar ağır. Buna karşın çok yumuşak atış yapan bir tabanca.

Hafif bir polimer silahla tetiği biraz sert veya özensiz ezdiğinizde nişangahınızı hedeften uzaklaştırabilirsiniz, ancak Q4 SF ağırlığındaki bir silahta bu ihtimal daha az.

Kısaca Walther’in Q4 SF, popüler Q5 Match SF’nin taşıma dostu bir versiyonu diyebiliriz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here