GAMO P900 IGT

İspanya’nın meşhur GAMO OUTDOOR firması, tek-kırma havalı tabancalarından P900 IGT’yi yeniden tanıttı: Daha önceden de beğenilmekte olan bu düşük fiyatlı başlangıç seviyesi tasarımı; karşımıza artık GAMO’nun yeni, patentli Inert Gas (durağan gaz) teknolojisi ile çıkıyor.

Yeni P900 IGT, GAMO’nun büyük teknolojik devrimlerinden birisi ile en meşhur havalı tabancalarından birisinin birleşimini temsil ediyor. Sektör lideri olmak isteyen bir firmanın kesinlikle girişken ve yenilikçi olması gerekir. Bu yenilikçilik yalnızca yeni ürünler çıkarmak anlamına gelmeyip; yeni teknolojilerini insanların zaten sahip oldukları ürünlerine entegre olabilecek hale getirmek anlamına da gelmektedir. Bu sayede insanlar ürünlerini sürekli değiştirmeye zorlanmak, buna para ile zaman harcamak yerine alıştıkları ve sevdikleri platformlarında, teknolojiyi güncel olarak yaşayabilirler.

Çoğu metalden imal edilmiş olan P900 IGT, elbette çeşitli yerlerinde polimer malzeme de bulunduruyor

4.5mm / .177’lik GAMO P900 IGT ‘nin pistonunu kurmak tam 9.5kg’lık bir kuvvet istiyor. 32cm boyunda ve 580gr ağırlığında olan silah, tam 16cm’lik bir polimer kaplı, oluklu ve yivli bir çelik namluya sahip. Bu namlunun sağladığı üstün isabet yeteneğine, kauçuk kaplı ergonomik kabzanın da önemli bir katkısı var. Hedef takibini ve nişanı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış olan bu tabanca, yine GAMO patentine sahip SAT(smooth Action Trigger – pürüzsüz hareketli tetik) özelliğine de sahip. Bu tetik 2 ya da 1 kademede düşecek şekilde ayarlanabiliyor ve 2kg’lık bir ağırlığa sahip. Gezi ise belirgin olması amacıyla sarı olarak gelen tabancanın arpacığı ise ayarlanabilir olup fiber optik olarak üretilmiş.

P900 ITG, P900 serisinin denenmiş ve kendini kanıtlamış olan platformunu ve görsel özelliklerini halen barındırıyor.

GAMO’nun yeni çalışma sistemi olan IGT – Inert Gas System, standart icra yayını, yatağı azot ile dolduran pnöpatik bir durağan gaz pistonu ile değiştirmiş. Bu sistem, silahın iç mekanizmaları ile daha uyumlu olarak çalışmakta olup parçalarını çok daha az yıpratıyor. Ayrıca atış hissiyatını da arttırıp silahı kurmak için gereken gücü daha da azaltıyor. Yani silahın mekanizmasını rahatlatırken sizin atış keyfinizi de oldukça arttırıyor.

GAMO’nun Aramp;Ge bölümü; kendi tabancalarını geliştirmeye ve piyasadaki çoğu tabancanın sorunlarını daha iyi belirlemeye yıllarını harcadı. Bu çalışmaların meyvesi ise GAMO’nun şu anki bütün kırmalı silahlarında yer almakta olan sistemin geliştirilmesi oldu. Su sistem sadece tabancalarda olmayıp GAMO isminin duyurulmasında büyük emeği olan bazı çok kaliteli tüfeklerinde de yer almakta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here