Smith Wesson Model 66

Smith Wesson, firma tarihinin en ikonlaşmış revolverlerinden birinin geri dönüşünü gerçekleştirdi.

İlk olarak 1970 yılında tanıtılan fakat 2005’te tedavülden kaldırılan efsane revolverin 2014 yılında gerçekleştirdiği dönüşü bizi de bütün Samp;W severler gibi heyecanlandırdı! İlk olarak 1899 yılında piyasaya tanıtılan ve K-Frame adı verilen Samp;W gövde kalıbı, güvenlik güçleri, atıcılar, ve sivil kullanıcıların da aralarında bulunduğu çoğu silah kullanıcısı ve tutkunu için favori gövde tiplerinden biri olmuştur. Ayrıca Model 66, kanun güçlerinin standart envanterlerinde onlarca yıl kalmayı başaran az tabancadan biri olmuştur.

Smith amp; Wesson Model 66; ilk kez piyasaya sürüldüğü 70’ senesinde, meşhur Model 19’un paslanmaz çelik gövdeli bir türevi olarak tanıtılmıştı. Model 19 ise, Bill Jordan tarafından 1955’te, polislere .38’lik görev tabancalarının boyutlarını geçmeden Magnum durdurma gücü verme amacına yönelik olarak tasarlanan Combat Magnum’dan esinlenerek ortaya çıkarılmıştı.

Yeni Model 66, ayarlanabilir arpacık, kırmızı fosforlu arpacık ve 6 mermi hazneli top ve göz alıcı mat yüzeyi ile geliyor. 4.25 inçlik namlusu ile de tam bir görev tabancası boyutlarında! Ayrıca bilyeli top tutucusu da içeriyor. Yani silahın topunu açmak için mandalı ittiğiniz zaman, topu parmağınızla itmeden gövdeden ayrılmasını engelleyen küçük bir bilye baskı sistemi kurulmuş. Bu sistem de çoğu modern Smith amp; Wesson’da kullanıldığı gibi dolduruş esnasında topun hakimiyetinin tamamen sizde olmasına yardımcı oluyor. Tavsiye edilen satış fiyatı ise $849 (ABD).

Kalibre:

.357 Mag / .38 Samp;W Special +P

Kapasite:

6 Mermi

Hareket:

Çift Hareket

Namlu Boyu:

2.5”/4”/4.25”/6”

Toplam Boy:

9.7”

Kabza:

Sentetik

Ağırlık:

1037 gr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here