BoomFab Titanyum Sürgü Mekanizmasını Tanıttı

BoomFab, özellikle yarışmalara katılan AR tipi tüfek sahiplerine bu mühendislik harikası sürgü mekanizmasını sunuyor.

Hassas atışlara karşı milimetrik takıntıları olan atıcılar için paha biçilmez olarak nitelendirilebilecek bu Titane Sürgü Mekanizması, tornalanmış titanyumdan imal edilmiş olup seri üretimdeki en hafif sürgü mekanizması olarak geçiyor. Ağırlığı, yalnızca 73.7gr olup önceden monte edilmiş gaz anahtarı ile birlikte olan ağırlığı ise 124.7gr kadar.Mekanizmanın hassas oranları onu düşük kütleli bir sistem için uyumlu yapıyor. Bu tarz sistemler adından da belli olduğu gibi oldukça basit bir prensibe dayanıyor: Temel mantık silahtaki bütün parçaların hafifletilmek suretiyle mekanizmanın çalışması için gereken gaz miktarının azaltılması.




Bu yalnızca mermiye giden gaz miktarını arttırmakla kalmıyor; Aynı zamanda silahın daha dinamik olması, mekanizmanın daha hızlı çalışması suretiyle iki atış arasında geçen zamanın daha düşük olması ve atıcıyı daha az yorması gibi çeşitli özellikler de sağlıyor.

Seri üretimlerde ya da ordu mallarında bu sisteme rastlayamamamızın en önemli nedenlerinden birisi ise çelik gibi davranan ama daha hafif materyallerin çelikten çok daha pahalı olması.
Bu nedenle bu en son teknoloji ürünü materyalleri silahınıza yerleştirmenin fiyatı oldukça tuzlu oluyor: Gaz anahtarı takılmamış haliyle $479 olan sürgü mekanizması, tam takım halinde $579’a kadar çıkabiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here