Israel Weapon Industries’dan: DAN

Paris’te düzenlenen 2014 EUROSATORY fuarında boy gösteren bu yeni, uzun menzilli ve sürgülü keskin nişancı tüfeğinin; daha şimdiden İsrail güvenlik güçlerine mensup yetenekli keskin nişancılar tarafından silah envanterlerine dahil edildi.

IWI(Israel Weapon Industries – İsrail Silah Endüstrileri)’nin tarihi; 2005’te Magen (hafif silahlar) bölümünün IMI(Israel Military Industries – İsrail Askeri Endüstrileri)’nden ayrılarak özel bir firmaya satılması ile başladı. Kuruldukları dönemden bu yana Tavor, Jericho, Negev, Galil, UZI ve Desert Eagle gibi nice meşhur modelleri çıkartan bu başarılı ve nam salmış firma, eğer sürgülü bir keskin nişancı tüfeği yapmak üzere kolları sıvarsa ortaya ne çıkar?

Paris’te düzenlenen 2014 EUROSATORY fuarında boy gösteren bu yeni, uzun menzilli ve sürgülü keskin nişancı tüfeğinin; daha şimdiden İsrail güvenlik güçlerine mensup yetenekli keskin nişancılar tarafından silah envanterlerine dahil edildi. DAN adı verilen bu yeni tüfek, denenmiş ve kendini kanıtlamış .338 Lapua Magnum mermisini kullanıyor. Oluklu olarak imal edilen namlusunun boyu, tam tamına 31 inç olan tüfeğin imalatında ise soğuk dövme çelik beraberinde bazı yerlerde son teknoloji polimerler kullanılmış.

Tüfeği besleyen şarjör ise 10 mermi kapasiteli. Şarjör kilidi ise tetik korkuluğunun hemen altına yerleştirilmiş. Bu sayede atıcı; gözünü dürbünden ayırmadan, el yordamı ile şarjör değiştirme işlemini halledebiliyor. Modern keskin nişancı tüfeklerinin hemen hepsinde olduğu gibi, tüm yükseklik ve dipçik ayarları, hassas bir biçimde kişiselleştirme imkanı sunuyor. 1.2 km’den 1 MOA’nın altında sapma gerçekleştirdiği belirtilen bu başarılı tüfeğin tetiği ise, 1 kg – 2 kg arasında son derece hassas bir şekilde ayarlanabiliyor. Ergonomik kabzasının hemen üzerinde yer alan çift yönlü bir mandal sayesinde de, bu canavarı dizginleyecek olan güvenilir emniyet mekanizmasına ulaşabiliyorsunuz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here