Konjonktürel sıçrama!

    Dünya markalarına kafa tutmanın yolu, global ölçekte düşünebilmekten ve düşüncelerini belli hedefler doğrultusunda hayata geçirebilmekten geçiyor. Türk silah sektörü bu anlamda oldukça dinamik bir yapıya sahip.

    Bu nedenle son yıllarda özellikle bölgemizdeki siyasi ve ekonomik konjonktürün silah sektörünü domine eder hale gelmesiyle geçmiş yıllara oranla yeni ve yenilikçi ürünleri daha çok görür hale geldik. Ancak sektördeki bu hareketliliğin kalıcı olabilmesi için ana eksenin konjonktür değil, stratejik bir bakış açısına dayanması gerekir. Kalıcı aktör olabilmesinin yegane koşulu budur. Aksi halde bir sıçrarsın, iki sıçrarsın hikayesi yine kendini kanıtlar.

    Ata Arms’ın söz konusu stratejik bakış açısıyla ürettiği, dünyada ilk olma özelliği taşıyan özgün gaz basıncını düzeltme sistemi sayesinde farklı gramajlarda fişekleri kullanmaya olanak veren yeni tüfeği Venza ile adından çok söz ettirecek görünüyor. Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında ilgi uyandıran Venza’nın yurtdışı fuarlarındaki tanıtım standlarına olan yoğun ilgiyi düşündüğümüzde seri üretime geçmesiyle beklentilerin üzerinde sipariş alması çok da şaşırtıcı olmadı. Basın ve bayi lansmanında test etme imkanı bulduğumuz Venza’nın istisnasız tüm katılımcıların beğenisini kazandığını söyleyebiliriz. Her sayıda olduğu gibi zengin bir içeriğe sahip olan dergimizin bu sayısında da yine tüm dünyanın beğenisini kazanmış silahlar sizi bekliyor. İşte bunlardan birkaçı: Browning’in elinde çıkma, sağlam çelik bir basküle sahip yüksek namlu şeridiyle özellikle atış sporlarına gönülverenleri cezbedecek yivsiz bir klasik: Browning Ultra XT. Stoner’in yaratıcılığının ürünü, temel şablonların dışına çıkan, son derece sağlam ve yüksek imalat kalitesine sahip bir hafif makineli tüfek: Soft Air Ares Knght Stoner LMF Full Metal.

    BCM firmasının “Military amp; Law enforcement” sektörünün en ayrıntılı gereksinimlerini karşılama amacıyla tasarladığı, son derece modüler oluşu sayesinde, kapalı sürgüsü ve büyütülebilen kundağı ile sportif versiyona bile dönüşüp uzun mesafeli atış müsabakalarında dahi kullanılabilen alüminyum gövdeli karabinası: BCM Maar F Class.

    Ruger’in Afrika safarilerinde kullanılan silahlar pazarına girme kararını takiben dünyanın en iri, sert derili ve vahşi toynaklı hayvanlarına yönelik olarak ürettiği ve bu amaçla safari avında kullanılan kalibrelerin belki de en klasiği olan .375 Hollandamp;Holland kalibreyle aynı ya da daha yüksek güce sahip bir fişek sunabilmek amacıyla tasarlanmış, sağlam, güvenilir ve ekonomik bir karabina: Ruger M77 Hawkeye African New York merkezli ünlü silah firması Bushmaster’dan, .223 Remington gibi kompakt, 170 gr üstü mermilerle de rahat kontrol edilen, güvenilir ve sadece 16 inç olmasına rağmen yarıağır namlusu sayesinde yüksek isabet hassasiyetine sahip maksimum atış keyfi sunan bir karabina: Bushmaster BR-308 16” Moe Alman firması Walther’in amiral gemisi” olan P99 modelinin güncellenmiş versiyonu olan, polis güçlerinde taktiksel ve operasyonel amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere tasarlanmış ama sportif atış amacıyla kullanıldığında da maksimum keyfi garanti eden, çok kısa reset mesafesine ve tek hareketli yeni “Quick Defence” tetik mekanizması sahip polimer gövdeli yarı otomatik bir tabanca: 9X21 kalibre Walther PPQ… ve keyifle okuyacağınız diğer konularıyla Armi e Tiro Türkiye’nin bu sayısı da önceki sayılarında olduğu gibi ay boyunca elinizden düşmeyecek kadar iddialı.

    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here