Ruger’den “American” Serisi Tüfeklerine Üç Yeni Üye Daha!

Amerika’nın en köklü ve aynı zamanda en yenilikçi firmalarından biri olan Ruger, atıcılara yüksek kalitede yivli tüfekleri uygun fiyatlarda üretmenin derdinde.

2011’de ilk kez tanıtımını yapmış oldukları “American” tüfek serisini her sene genişletmeye devam eden Ruger için, 2014’de farklı olmadı! Ruger, piyasayı bu sene yeni American Predator modeli ile birlikte solak American modeli ve serideki en kompakt tüfek olan American Ranch modeli ile salladı.

Artık solaklar da Ruger American’ın keyfini sürebilecek!

Ranch versiyonu; atıcılar için genel amaçlı bir yivli tüfek olması için tasarlanan ve American serisinin vizyonundan biraz farklı olan bir silah. Zaten bu versiyonun üretilmesi de muhtemelen American serisinin daha çok müşteriye hitap etmesi içindi. Kısacık olan namlusu tam 16.12 inç’lik. Silahın toplam boyu ise 36” olup kompakt dipçik seçeneği ile 34.75”’e kadar düşüyor

Ranch modeli iki farklı kalibre ile alıcılarını bekliyor: 5.56 NATO/ .223 ve .300 Blackout. Yani “M16 türevleri” ailesinin en meşhur iki kalibresi! Ayrıca hızlı bir şekilde optikler arası geçiş yapmasına imkan veren aksesuar kızağı sayesinde AR-tipi bir silah arayan (M16 türevi) kişilere alternatif bir seçenek olabilecek olan bir sürgülü tüfek olmayı başarmış.

Predator modeli ise başka bir hikaye: .223 Remington ile sınırlı kalmayan Predator, 204 Ruger, 22-250 Rem, 243 Win, 6,5mm Creedmoor ve 308 Winchester kalibrelerine uygun olarak da üretilebiliyor. Bu da Predator’u 5.56mm ile 7.62mm arasında en fazla seçenek sunan tüfeklerden biri haline getiriyor. Bu sayede dilediğiniz avı dilediğiniz koşullarda sürebileceğiniz bir balistik performansı Ruger’in kendini kanıtlamış olan American platformunda yakalıyorsunuz! Ruger’in orijinal American versiyonundan farkı ise 204 Ruger ve 6,5 Creedmoore kalibrelerine uyum sağlaması ve ayrıca kolay dürbün montajı için bütün sürgü yuvası boyunca uzanan bir kızak içermesi.

Kısacası Ruger 2014’te piyasaya oynarken kalite ve müşteri memnuniyetinden ödün vermemiş!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here