SoundGear’dan Yeni ve Çok Özel Bir Kulak Tıkacı

Kalıcı bir işitme kaybına uğramak, saniyenin çok küçük bir anında gerçekleşebilecek bir husustur. Özellikle patlayıcı yahut silahlar ile uğraşan birisiyseniz! Bu risk atıcı, operasyoncu veya uzman olmanızı hiç umursamaz. İyi ama ya en ufak sesleri bile duyabilecek kadar açık bir kulak da sizin için aynı hayati önemi taşıyorsa?

SoundGear’ın geliştirdiği bu yeni kulaklık bir süredir zaten piyasada olan bu teknolojinin tıkaçlara uyarlanmış hali. Bu tıkaçlar 93 desibelin üzerindeki sesleri baskılarken bir dalın kırılması kadar hassas sesleri bile duyabileceğiniz kadar geçirebiliyor. Uzun lafın kısası seçici geçirgen bir kulak tıkacı!

Peki bu tip bir cihaz hangi alanlarda işe yarayabilir? En basitinden bir havai fişek atıcısı yani Piroteknik uzmanı olduğunuzu düşünün. Zaten izleyemeyeceğiniz, ateşlemeyle meşgul olduğunuz o muazzam bombaları patlatırken bir de duyu kaybı mı vereceksiniz! İyi ama ya teknik ekibinizden birisi size uzaktan önemli bir husus ya da sizi yaralayacak olan ve göremediğiniz bir nesneyi uyarmak için seslenirse?

Bir özel harekatçı olduğunuzu düşünün. Beklenmedik bir patlamada duyularınızı kaybetmeniz muhtemel. Kulaklık kullanırsanız da bu sefer belki duyamadığınız bir ses için hayatınızı kaybetmeniz muhtemel. Teknoloji elverdikten sonra neden bu iki seçim arasında kumar oynamanız gereksin!

Belki de sadece bir avcısınız ama kulaktan yana geçirdiğiniz bir operasyon sebebiyle belli desibeldeki sesler sizin için kesinlikle yasak! Av keyfinizden neden olasınız?

Uzun lafın kısası ses hayatımızın bir parçası halinde ve bu harikulade tıkaç çok yüksek olanlarının olumsuz etkilerini perdelerken düşük olanlardan da minimum kaybı size sunuyor. Üstelik bütün kafanızı kaplamadan!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here