Geoshooting: Yeni Bir Spor Mu Doğuyor?

Hedefinizi takip edin, izini sürün ve vurun!

Hedefe yaklaşmaktaydım, sürünmek için yavaşladım ve GPS’ime baktım. Hedefim karşıdaki çalılıklar ile ardıç ağaçlarının arasında saklanmaktaydı.

“ATV’mi izlerin ötesine sürdüğümde yaklaşık 20 metre bir mesafe kalmıştı ki indim ve tabancamı çektim. Çöp kovası boyutlarındaki çelik hedef ile arama ATV’yi alacak şekilde ATV’nin arkasına siper aldım ve onu vurdum. Silahımı kılıfına koyduktan sonra ise tekrar motora binerek bir sonraki hedeflerime yönelmek üzere GPS’ime baktım.”

Evet, okurken bile adeta içindeymişiz gibi hissettiren bu yeni atıcılık sporunun adı “geoshooting”. Tam karşılığı olmasa da “coğrafya” manasına gelen “geography” ile “atıcılık” olan “shooting”’in birleşiminden adını alan bu yeni spor, kuralları ve senaryosu neredeyse sınırsız olarak düzenlenme özelliğine sahip olup kim bilir belki bir o kadar da müsabaka sınıfının ortaya çıkmasına da sebep olabilir.

En sade hallerinden bir örnek verelim:

Yürüyerek: arazide uzun soluklu yürüyüşlerle atıcının dayanıklılık gibi özelliklerini teste tabi tutan bir atıcılık sporu

ATV / UTV ile: Bu sefer de uzun mesafeleri, daha geniş bir alanı ve atıcının sürüş becerilerini sınayan farklı renkte bir dalı

Sırt Çantalı: Dağlık arazide hedefinizle baş başa kalın. 2 gün sonra görüşürüz!

Sulu arazi: Artık gölet mi nehir mi bataklık mı nereye denk gelirsiniz bilemem ama hedefinizin başına!

Kar: Ülkemizin kayak pistleri açısından dünyada sınırlı yerlerden biri olduğunu övünerek söyleyebilirim! Kim bilir belki de Geoshooting dalının yaygınlaşması Türkiye’nin bu konudaki şöhretine şöhret katar! Bu alanda kar motoru, kayak yahut sadece kar botu ile müsabakalar düzenlemek mümkün.

At sırtı: daha çok aksiyon istiyor lakin motor mevzuna sıcak mı bakmıyorsunuz? Yahut modern hiçbir ekipman size doğada aynı heyecanı vermiyor mu? O halde atınızı alın ve araziye çıkın!

Bu konulu hedef vurma ve iz sürme oyununun yaygınlaşması takdirinde ülkemizce çok benimseneceği muhtemeldir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here