Team GLOCK’tan Tori Nonaka’nın Başarısı!

Tori Nonaka IPSC ‘nin Düzenlediği (International Practical Shooting Confederation – Uluslararası Uygulamalı Atıcılık Konfederasyonu) 17. World Shoot Etkinliğinden Gümüş Madalya Kazandı. Her 3 senede bir başka ülkede düzenlenen IPSC World Shoot etkinliği, Atıcılık sporlarının olimpiyatı olarak nitelendiriliyor.

EAM GLOCK adına yarışan 19 Yaşındaki Virginia’lı genç atıcı, ABD Kadın Atıcılık Takımı’na dört farklı kalifiye maçının ardından seçilmiş olup yalnızca ikinci defa World Shoot etkinliğinde yer aldı. 2011 yılında Rodos’ta düzenlenen World Shoot’ta ise Nonaka; takımına altın madalya getirmişti.

Müsabaka kuralları, skorların takımdaki en iyi üç atıcı tarafından belirlenmesini ön görmekle beraber en iyi dördüncü zamanı eliyor. Müsabakanın ilk gününde takım bir dezavantaj ile geriye düştü: ABD adına yarışan bir atıcının güvenlik kuralı ihlali sebebiyle yarışmadan men edilmesi üzerine Carina Randolph, Randi Rogers ve Nonaka, daha bile az hata lüksü ile tek başlarına kaldılar. Buna rağmen pes etmeyen takımdan Rogers Bronz ve Nonaka ise Gümüş madalya kazanırken Altın madalyanın sahibi Norveç’ten Hilde Nakling (31) oldu

Nonaka ayrıca sponsoru olan Glock firmasına teşekkürlerini iletmeyi ve maçtan son derece keyif aldığını da belirtmeyi unutmadı. Gelecek olan etkinlikleri dört göz ile beklediğini de belirten genç atıcıyı belli ki daha çok kez duyacağız!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here