Vegas Vegas olalı!..

    Amerika Birleşik Devletleri’nin ünlü kenti Las Vegas’da açılan dünyanın en büyük atıcılık ve avcılık fuarı SHOT Show, kendi katılımcı rekorunu kırarak, “Vegas Vegas olalı, böyle fuar görmedi” dedirtti.

    Geçen yıl bu hareketlenmenin sinyallerini fazlasıyla veren fuar, gösterilen ilgi nedeniyle kimseyi şaşırtmadı. Amerikan pazarının doyduğuna ilişkin iddialar ise fuar sonrasında ciddiyetini yitirdi. Görünen o ki silah sektörü, Amerikan pazarına girebilmek için elinden geleni yapıyor. Tüm silah dünyası için Amerikan pazarı, ateşleyici hedef alanı olarak talep çıtasını sürekli yükseltirken sektör arzını, bu kışkırtıcı talep belirliyor. Bu anlamda SHOT Show, adının hakkını her yıl yeniden ve yeniden verip gerçek bir silah Show’una dönüşüyor.

    Dünyada talep gören markaların domine ettiği fuarda yenilikler ve yeni ürünler başarıdaki en belirleyici etken olmaya devam ediyor. Silahseverler kadar teknoloji hırsızlarının da kol gezdiği fuarda, Ar-Ge faaliyetlerine önem verenler öne çıkarken, kalite ve fiyat dengesinde fiyata oynayanların her geçen yıl arttığını söyleyebiliriz. Ancak bu da kendi içinde ayrı bir ikilem yaratıyor ki, fiyatla farklılaşmaya çalışanlar kendilerini benzerlerinin arasında buluyor.

    SHOT Show’un organizatörü olan Amerika Birleşik Devletleri, Ulusal Atıcılık Sporları Vakfı- NSSF, her yıl bir sosyal konuya el atıyor. “Project Childsafe” kapsamında devletin en tepesinden başlayıp aile bireylerine ulaşan bir yapı içinde silah kullanımında emniyeti öne çıkaran vakıf, istenmeyen kazaların olmaması için halkı bilinçlendiriyor. Özellikle çocukların maruz kaldıkları tehlikeye dikkat çeken söz konusu proje ile ülke çapında silahların kilit altına alınmasına çalışılıyor. “Own it? Respect it. Secure it.” sloganıyla bütünleşen bu (ORS) girişimi; silah camiasından öyle büyük bir destek alıyor ki ilk birkaç ayda Glock gibi büyük silah üreticileri de dahil, 600’ün üzerinde silah ve mühimmat üreticisi tarafından logo ve sloganlarına ORS mesajları ve logoları ekleniyor. Sivil toplum kuruluşlarının bu alandaki insiyatifi ve etkisini görmek açısından oldukça önemli olan bu etkinlik, silah endüstrisinin hızla geliştiği ve özelleştiği ülkemiz için ayrıca önem arz ediyor.

    Silah sektöründe dünyada olup bitenleri gündeme taşıyan Armi e Tiro-Türkiye, gündem yaratan, sektörün gelişmesi için farklı alanlarına işaret eden ve Ar-Ge için kaynak niteliği taşıyan konularıyla silahseverler arasında referans dergisi olarak özel bir yere s ahip olmanın sorumluluğunu taşımaya devam ediyor. Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here