IWA 2015 / KRIEGHOFF

Krieghoff’un bu seneki en büyük ürünü kuşkusuz KSP mermileri, yani Krieghoff Segmentation Bullet! Bu merminin en büyük özelliği ise isminden de anlaşılabileceği gibi çarpma anında muntazam bir simetriye sahip 3 parçaya ayrılıyor. Fotoğraf: KSP çekirdeğinin kesit maketinin yanında tasarımcısı Schmidt.

Bu kusursuz bölünmeyi ise çekirdeğe son derece hassas bir geometri ile açılmış yarıklar ve çekirdeğin içeriden dışarı doğru yarılmasını kolaylaştıran ve oyuk uçlu mühimmatların balistik özelliklerini kullanan hydrated shock fonksiyonuna borçlu. Ayrıca yekpare alaşımdan yapılmış olan mermi tamamen “kurşunsuz” yani hem doğaya zarar vermemekte olduğunun, hem de daha düzenli dağılmış olan kütle yoğunluğu sayesinde daha düzgün bir uçuşa sahip olduğu anlamına geliyor.

Krieghoff’un meşhur trap tüfeğinde bu sene büyük bir değişiklik olmasa bile girişken bir firma olarak aynı ürünü sergilemeyi kendilerine yakıştıramamışlar! Dolayısıyla yeni K-80’de daha ileri bir metalurji teknolojisi ve namlularda hafifletme çalışmaları olduğunu öğrendik.

Tüfeklerde hafifletme çabalarının yalnızca Krieghoff’a özgü olduğunu söylemek doğru olmaz. Dikkat ederseniz bütün üreticilerde küçük çap üretimini artırma ve mevcut modelleri hafifletme gibi çalışmalar mevcut. Bunun en büyük sebebi ise sayıları çığ gibi büyüyen genç ve bayan atıcılara ideal konforu sağlamak!

K-80 Süperpozesinin dipçik ve çakmak bölgesinin sergi amacı ile şeffaf olarak üretilmiş olan versiyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here