IWA 2015 / SİLAH DÜNYASI NURNBERG’DE TOPLANDI!

117’den fazla ülkenin, sektör uzmanlarının, basın mensuplarının ve son derece güler yüzlü firma temsilcilerinin katılımları ile 42.si gerçekleşen IWA Outdoor Classics; Tam 86000 metrekarelik bir alan kaplamakta! Bu kocaman alanda ise ne yok ki?

Silah dünyası ile alakası olmayan kişilerin bile ismini duymuş olabileceği silah fabrikatörlerinden tutun, dünyanın öbür ucundan gelen ve fuara katılana kadar belki de çok az kişi tarafından varlıkları bilinen küçükcük atölyelerin görenleri ilk bakışta hayrete düşürecek kadar yetenekli bıçak ustalarına kadar!

Doğrusunu söylemek gerekirse ayaklarımıza inen kara sulara değdi! 40’ı aşkın sene önce IWA ilk kez 1973’de düzenlendiği zaman 100’ün altında katılımcı mevcuttu. Bunu geçen senenin 1336 katılımcı sayısı ile karşılaştırırsak eğer sektörün dünya çapında gördüğü ilginin ne kadar arttığını rahatça görebiliriz.

Fuarın yalnızca endüstri ile alakalı kuruluşların yetkilileri ve çalışanları ile sınırlandırılmış olması sizi aldatmasın: Bu kadar sınırlandırılmış bir ziyaretçi kitlesine rağmen geçen sene tam tamına 39.244 ziyaret kaydı tutuldu! Şunu temin edebiliriz ki, içeride adımımızı atmak konusunda epey güçlük çektik!

Bununla beraber airsoft ve teknik ekipmanların her sene katlanarak artmasından söyleyebiliriz ki; bu iki dal sektörde belki de en hızlı ilerleyen ve popülerlik kazanan iki dal olabilir! Nitekim bu klasiklerin etkisini yitirdiği anlamına gelir mi? Kesinlikle hayır! Nesiller boyunca çizgisini bozmamış bıçak ustalarına da, en son teknoloji polimerlere rağmen insanların büyük çoğunluğunun kaliteli bir Türk cevizinden imal edilmiş olan dipçiği halen sentetik malzemeye tercih etmelerine de şahitlik ettik! O halde gelin, endüstri bu sene kendisini geçmek adına ne adımlar atmış birlikte keşfedelim!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here