Avcılık ve Malzeme Kalitesi

    Artık malzeme ve teknolojisi o kadar çok gelişti ki, seçmekte zorlanıyoruz.

    Hangi tür avcılık yapacağınızı belirledikten sonra siz malzemeleri tercih etmek kalıyor. Ama konu bu kadar basit değil. Ormanda, av yapılmasına izin verilen bölgelerdeki coğrafya ve iklim koşulları sizin konforunuzun iyi olmasını gerektirmektedir. Birinci koşul kullandığınız silahla başlamaktadır. Tüfeğin özellikleri arık yavaş yavaş marka ile birlikte anılma yolunda.

    Öyle ki, şu ava için bu marka, diğer avlar için bu marka tüfek kullanıyorum demek son yılların modası olmuştur. Çünkü her silah ve onun özellikleri sizin av performansını doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden av ve avcılık öncesi kullanılacak silah ve onun mühimmatı dikkatle seçilmelidir.

    Gençlik dönemlerindeki avlanmalarımızda, 12, 16 ve 20 numaralı tüfekleri kullanır, uzak mesafelerde 20 numaralı olanı daha yüksek performans sağlardı. Bunlar tarihten öncenin bilgileri. Artık her avda farklı bir tüfeğin kullanılması sıradan hale geldiği gibi yerli olup olağanüstü özelliklere sahip silahlar kullanılmaya hazır bizi beklemektedir.

    Silahın dışında giysi ve koruyucu donanımlara dikkat etmek gereklidir. Şapka, gözlük, eldiven, mont, fişeklik, çizme, bot, yelek, rüzgârlık, yağmurluk, cep feneri, çakı, çadır, küçük ilkyardım kiti, atık torbası, su geçirmez plastik torba gibi araçlar sağlıklı bir avlanma için gerekli malzemelerin başında gelirler. Bazı avlanmalarda yanımızda götürdüğümüz yiyecek, içeceklerden kalan atıkların da toplanması gerektiğinden onlar için de bir çöp kiti kullanılmalıdır. Unutmayalım, çevreyi korumak ve temiz tutmak avcıların en başta gelen görevlerindendir.

    Bunların dışında önemli olan bir başka konu bu malzemelerin kalite sorunudur. Yukarıda sıraladığımız malzemeleri temin etmek ilk bakışta kolay gibidir. Ama işin içine girdiğimizde durum çok farklıdır. Eskiden gerçekten iyi özellikli malzeme bulmak çok zor idi. Piyasada satılan malzemelere mahkûm oluyordunuz. Oysa şimdi marka ürünler çıktılar ve her farklı ortam için sınırsız hizmet sunan araçlar piyasaya verilmeye başlandı. Bu defa malzemelerin güvenilirliği, kullanım kolaylığı, verdiğiniz paraya karşılık alacağınız ürün kalitesi önemli oluyor. Burada referans olarak aynı marka ürünü kullananların geri bildirimlerini almak gerekiyor.

    Malzemelerin kalitesi ve standartları kıymet arz eden bir incelemeyi gerektirir. Çevreye duyarlı, uzun süreli kullanım kolaylığı, bakım gerektirmeyen bir yapıyı içeren ürünler tavsiye edilmelidir. Bu konuda malzeme üretici şirketlerle çeşitli çalıştaylar yapılmalı, ürün tanıtımı ve kullanım olasılıkları gözden geçirilmelidir. Avcılık kaliteli malzeme ile daha iyi yapılır. Hepimize rastgele!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here