Rus Ordusu’nun Muhtemel Yeni Tabancası: Kalashnikov PL-14!

Rus Haber Ajansı’ndan (TASS) rapor edildiğine göre Rus silah devi Kalashnikov Concern, Rus ordusu tarafından benimseneceği umulan bir prototip tabancayı görücüye çıkardı. Bu yeni silah, PL-14 ya da sadece” Lebedev Pistol” olarak isimlendirilmiş.

Tasarım, çoğu görev ve hizmet tabancasında standart haline gelmiş köşeli hatları silmiş gibi görünüyor Polimer gövdeli çift sıra şarjörlü tabanca, ya gizli bir horoza ya da direk gizli iğneli ateşleme sistemine ve değiştirilebilir ahşap kabza sırtlığına sahip olup 9mm parabellum’a göre kalibrelendirilmiş.

Görülen prototipler, son üretim tasarımı olmayabilir ve sonunda sert bir sürgü işlenmesi ve son katman boyası olabilir ve ahşap paneller de kauçuk ya da polimer kabza ile değiştirilebilir. Ayrıca bazı kompozitler birçok sert ahşaptan daha yoğun oldukları için hafiflik sağlayabilirler.

Prototip için uygun bir materyal, fonksiyonel ya da estetik olsa da silah; fişek yatak müşiri, aksesuar kızağı ve tamamen çift yönlü kontroller gibi modern bir silah tasarımının tüm işaretlerini taşıyor. çift yönlü şarjör bırakma mandalı ise kabzaya gömülerek şarjörün kazara çıkarılması ihtimali azaltılmış. PL-14 ayrıca kavramayı artırmak için kabzanın ön kısmında da tırtıklara sahip ve tetik korkuluğu da eldivenle kullanım ve bariyer desteği olarak kullanılması için geniş ve köşeli. Basın açıklamasına göre, özel kuvvetler ve rekabetçi atıcılar için tetik düşürme ağırlığı da ayarlanabiliyor. Tabanca, geri tepme meselesini sorun teşkil etmeyecek kadar azaltan ve mükerrer atışlarda ya da seviye atışlarında grupmanları daraltmaya yarayan yüksek bir kabzaya ve buna nazaran düşük bir namlu eksenine sahip. Bu husus hem askeri hem de sivil kullanıcılarca ilgi çekici bir durum.

PL-14’ün diğer özelliklerine ise şunlar dahil: 27.9mm’lik ince kabza, daha ince gövde ve kızağın önünde 20.32mm’lik sürgü ölçüsü. Ayrıca PL-14, sanki kızak sürgünün altında değilmiş de silah kızağın üzerinde çalışıyormuş gibi gözüken alışılmadık bir kızak sitemine sahip. Diğer her şey oldukça standart. PL-14, standart 15+1 kapasitede, 5 inçlik tam boy namluya sahip ve boş ağırlığı 794 gram.

Tabii ki bu silah Batı’da benimsenmesi olası değil. Rusya ve özellikle Kalashnikov Concern’e uygulanan yaptırımlar sebebiyle silah yakın zamanda ABD’de görülmeyecek. Yine de tabanca ve küçük silahların büyük dünyasında neler olup bittiğini görmek güzel. PL-14; belirgin bir Rus tasarımı ve kızağın altında yatan ilerici ve ilginç fikirler ihtiva ediyor gibi gözüküyor. Silah hakkında daha fazlasını öğrenme şansı bulursak, bu eğlenceli olacaktır. PL-14, Rus ordusunun yeni görev tabancası olması umuduyla üretilen tek tabanca değil. Arsenal Firearms Strike On -Rusya’da “Strizh”- da gelecek askeri ve polis anlaşmaları için mücadele etmesi için tasarlanmıştı. Strike One ile PL-14 arasındaki tek anahtar fark ise Strike One’ın ABD’de mevcut ve 800$’dan başlayan fiyatla satılıyor olması.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here