Tek Hedef Tek Atış: Barrett M107

Barrett şirketi tarafından üretilen M107 yarı otomatik uzun menzil keskin nişancı tüfeği; 2000 metreye kadar olan mesafelerdeki hedeflere hassas bir şekilde seri atışlar yapabilmekte.

M107; Birleşik Devletler envanterinde bulunan diğer keskin nişancı tüfeklerine kıyasla daha fazla menzile sahip olmasının yanı sıra yok edilmesi gereken personel ve materyaller karşısında da oldukça ölümcül güce sahip.

Takılıp sökülebilir namlu ağzı baskısı, çift namlu amortisörü ve uzun ana ateşleme yayına sahip tasarım sayesinde silahın geri tepmesi oldukça azaltılmıştır. Bu keskin nişancı tüfeğinde farklı çeşitlerde nişan tertibatları ve 10 fişek kapasiteli şarjör kullanılmaktadır. Ayrıca M107’nin üzerinde çıkarılabilir taşıma aparatı, dipçiğinin altında arka taşıma aparatı, dipçiğin arkasında kauçuk dolgu ve gövdenin üzerinde Picatinny ray bulunur.

.50 BMG (12.7mm) fişek kullanan yarı otomatik keskin nişancı tüfeği M107’nin namlu uzunluğu ise 737 mm’dir. Ayrıca M107’nin dolu iken ağırlığı yaklaşık olarak 16 kg’dir (35 pounds).

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here