1. Avrupa Oyunları-Bakü

İlk kez gerçekleştirilen ve her 4 yılda bir tekrar edecek olan Avrupa Oyunları’na takım halinde katılan Türk Atıcılık Takımı, yarışmayı 2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlanma fırsatı olarak değerlendiriyor.

Avrupa’nın ilk 20 sırasında yer alan sporcuların oyunlarda mücadele edeceğini kaydeden milli sporcumuz Yusuf Dikeç, “Sporcuların kalitesi aynı zamanda müsabakaların kalitesini ortaya koyacak. Katılan ilk 20 sporcu, Rio Olimpiyat Oyunları için kota almış durumda olan sporcular. Burada Avrupa’nın en iyi isimleriyle mücadele edeceğim.
Bu bakımdan Avrupa Oyunları, Rio Olimpiyat Oyunları’nın da bir provası niteliğini taşıyor” diye konuştu.
Abdullah Ömer Alimoğlu bronz madalya kazandı
Sırbistan’dan Damir Mikec 10 m Havalı Tabanca zaferinden sonra 192,2 puanla 50m Tabanca yarışmalarında da altın madalya kazanarak ikinci kez Avrupa Oyunları Şampiyonu oldu.
Bakü Atıcılık Merkezi’nde yapılan Avrupa Oyunları Şampiyonası 50 metre tabanca atışlarında, elemelerde 559 puan toplayan Abdullah Ömer Alimoğlu, 31 sporcu arasında 5. sırayı alarak finale kaldı. Sekiz sporcunun mücadele ettiği finalde yaptığı atışlardan 167,1 puan çıkaran milli atıcı, bronz madalyanın sahibi olurken Olimpiyat kotasını kıl payı kaçırdı.
Bu kategoride, finaldeki 192,2 puanıyla Sırp Damir Mikec altın madalya kazandı. Gümüş madalya ise 187,5 puanla Slovak Pavol Kopp’a gitti.
Diğer Milli Sporcumuz Yusuf Dikeç ise elemelerini 564 puanla 3. sırada tamamladığı müsabakanın finalinde 86,9 puan toplayarak 7’ncilikte kaldı.
İsmail Keleş madalyayı kaçırdı..
Bakü′ de devam etmekte olan 1. Avrupa Oyunlarında sporcumuz İsmail Keleş 10 mt. Havalı Tabanca elemelerinde 581 puanla adını finale yazdırmasına rağmen, final yarışmasında 4. olarak madalya şansını kaybetti.
Final yarışmasında, Sırbistanlı Damir Mikec 201.8 puanla altın madalyanın sahibi oldu. Portekizli Joao Costa 201.5 puanla gümüş, Slovakyalı Juraj Tuzinsky 180.1 puanla bronz madalya kazandı.
Bakü’deki 1. Avrupa Oyunlarına katılan ve madalya şansı yüksek olan diğer sporcularımızdan Oğuzhan Tüzün ve Serdağ Saadet Kandıra da Rio 2016 için kota almak için hedefe odaklanacaklar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here