Dead Ringer’dan Widow Maker 1.5-6 X 32mm Dürbün

Dead Ringer, aslen yivsiz tüfek ve okçuluk ile bütünleşik av ürünleri ortaya koysa da “taktiksel” dalı altında sınırlı bir üretimi de yok değil. Bunlardan bir tanesi de Picatinny kızağına konmak üzere tasarlanmış olan kısa boylu 1.5-6 x 32mm’lik Widow Maker.

Widow Maker’ın asıl üretim amacının AR-15 platformları için olduğunu rahatlıkla söyleyebilecek olsak da yapılan testlerde dürbünü zorlamak adına Sisk STAR .308 Win tüfek kullanılmış.
Dürbünün “taktiksel” ayar kuleleri mevcut. Bu kuleleri ayarlayabilmek için önce biraz çekerek yerlerinden kaldırmak gerekiyor, işlem bitince de iterek yerine oturtabilir ve ayarınızı sabitleyebilirsiniz. Tıpkı bir kol saati ayarlamak gibi! Nişanı aldıktan sonra çoğu kule gevşetilerek “0” işaretli noktaya alınabiliyor ki bu Widow Maker’da sabitleyici görev üstlenen kule kontrol vidasından ötürü mümkün değil.

Nişan kılları ise Bushnell tipi bir kolimatör düzleminde merkezlenmiş olup yanal ve dikey ayar kulelerinin bazen fazla yumuşaklık sebebiyle ilerledikçe “klik” seslerinin duyulmasını daha güç hale getiren bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca etkili bir aydınlatma sisteminin de mevcut olduğunu unutmayalım.
Yapılan testlerde Black Hills Match 175 grain’lik oyuk uçlu fişek kullanılıyor: 25 metre’de dürbünü 2 atışta sıfırlanarak 100 metreye doğrultulan Sisk STAR, Widow Maker vesilesiyle 100 metrede tam 1.38 inçlik bir grupman elde ediyor. Daha sonra dürbün, tam bu noktadaki sıfır’a ayarlanınca diğer 5 merminin ilki, evvelki nişan noktasının 1.5” üzerine denk geliyor. Kalan 4’lü grupman ise sadece 1.19” büyüklüğünde!
Göz mesafesinin katalogda yazandan yarım inç kadar daha kısa olduğu belirtilse de dürbünün hedef kitlesi olan kalibrelerden ötürü bu pek önemli bir detay değil.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here