Efsanenin Dönüşü: Uzi Pro Pistol

IWI’nin (İsrail Silah Endüstrisi) dünyanın en tanınmış hafif makinalı silahlarından olan UZI’yi değişen teknolojiye ayak uyduracak şekilde modernize etme çalışmaları çok uzun süredir konuşulmaktaydı. Bu çalışmaların meyveleri olan ‘UZI Pro Pistol’ Las Vegas’ta düzenlenen 2015 Shot Show’da ilk kez tanıtılmıştı.

Uzi Pro Pistol’un 9 mm Luger Parabellum versiyonu sportif atışlar için oldukça ideal bir silah. İleri seviye polimer teknolojisiyle üretilmiş olan kabza hafifliğinin yanısıra şarjör değiştirmeyi kolay ve hızlı bir hale getirmiş durumda. Eski tip UZI’lerde silahın üstünde bulunan kurma kolu; UZI Pro’da kullanıcının tercihine göre silahın sağ veya sol yanına yerleştirilmiş durumda.


Bu sayede silahın boşalan üst kısmındaki kapak takımına oldukça uzun bir Picatinny ray eklenebilmiş. Namlunun altında bulunan alana da deaha kısa bir Picatinny ray sabitlenmiş. Bu raylar istenildiği takdirde silaha fazladan taktik aksesuar takmayı sağlamış durumda.

Tüm bunlara ek olarak bu yeni UZI’ye yana katlanabilen bir dipiçik eklenmiş. Bu sağlam ve silaha gayet uygun biçimde tasarlanmış dipçik sayesinde oldukça istikrarlı atışlar yapılabilinmekte.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here