Gabala ISSF Dünya Kupası 7. Gün Özeti

ISSF Gabala Dünya Kupasında Çin, Sırbistan ve Japonya podyumu paylaştı

Çinli yarışmacılardan Hui ve Zhu erkekler 3 pozisyon 50m tüfek yarışmasında madalya kazandı. Sırbistan tabanca şampiyonu Zorana Arunovic ise kadınlar 10m hava tabancası kategorisinde altın madalyayı kazandı. Fakat bug geçen hafta kaybettikleri Olimpiyat kotasını almalarına yetmedi. Günün son maçında Japon atlet Nakayama kadınlar Trap kategorisi finallerinde son atışa kadar lider konumdaydı.

Gabala’da yarışmaların bitmesine iki gün kala en çok madalya sayısı ile Çin durdurulamaz gibi gözüküyor. 15 etkinliğin 14’ü yapıldı ve Çin, ABD’nin açık ara önünde.

Çin takımı bugün biri altın diğeri ise bronz olmak üzere iki madalya daha kazandı. Hui Zicheng (26) erkekler 50m 3 pozisyonda tüfek atışında podyumun en üstüne çıkarken Avusturyalı Alexander Schmirl’i (25) arkasında bıraktı. Takım arkadaşı Zhu Qinan (30) ise üçüncü oldu.Hui madalya maçına 150.0 puanla finalistler arasında alınmış en düşük diz atışı puanıyla başladı. Fakat yatar pozisyonda yükselişe geçerek 306.0 puan aldı ve ayakta atışta 459.8 puan alarak altın madalyayı boynuna takmaya hak kazandı.

Takım arkadaşı olan Zhu ise son atışa kadar lider konumdaydı. Yaptığı yanlış atış yüzünden 7.0 puan alarak üçüncülüğe düştü ve maçı 446.8 puanla bronz madalyayla tamamladı. Avusturyalı Schmirl Zhu’nun bu hatasını affetmeyerek ikinciliğe yükseldi ve gümüş madalyayı 457.9 puanla boynuna taktı.

Hui maç sonunda şu sözleri kullandı; “Bu uzun bir eğitimin ardından gelen bir başarı. Gabala’da müthiş bir rekabet var ve ben bu rekabetten başarılı olarak çıktığım için kendimi çok iyi hissediyorum. Yarışma boyunca sürekli kendimi denedim ve elimden gelenin en iyisini yaptım. Şansımın yaver gitmesi de bana biraz yardım etti. Zirvede kalmak için elimden gelen herşeyi yapacağım!” dedi.

Rus atlet Fedor Vlasov(31) 426.7 puanla 5. Olarak Rio 2016 Olimpiyatları kotasından yerini ayırtırken Hindistanlı atlet Chain Singh (26) ilk kez finalist olduğu yarışmadan 403.7 puan alarak 8. Sıraya yerleşip kotadan yararlanan ikinci isim oldu.



Kadınlar 10m Hava Tabancası Finalleri

Bakü Avrupa Oyunları’nın ardından ikinci altın madalyasını Gabala’da kadınlar 10m hava tabancası finallerinde kazanan Sırp Zorana Arunovic, birinciliği 199.0 puanla aldı. Çin’de 2014 Junior Dünya Şampiyonu olan Lin Yuemei (21) ise 197.7 puanla ikinciliği alırken Tien Chia Chen (31) ise 177.7 puanla üçüncülüğü aldı.

Arunovic başarısını biraz buruk bir sevinçle karşıladı çünkü onun Gabala’daki en büyük amacı 2016 kotasından yer ayırtmaktı fakat Gabala’da bu başarıyı elde edemedi. Arunovic aldığı sonuçla ilgili şu sözleri kullandı; “ 25m tabanca yarışmasında aldığım sonuçtan hiç memnun değilim. Takım arkadaşlarım çoktan 2016 Rio Olimpiyatlarından yerlerini ayırttılar fakat ben kota dışı kaldım. 25m hava tabancası yarışmasına çok odaklanmıştım ama çok kötü bir sonuç aldım. Bugün yapılan yarışmadan en azından iyi bir izlenim bırakmaya çalıştım.” dedi.

Rio 2016 kotaları 156 puanla 4. olan 1996’da Olimpiyat Şampiyonu Olga Kounetsova’ya (46), 96.6 puanla 7. olan Fransız Celine Goberville’ye ve finalist olamayan fakat sıralamalarda 382 puan alan Tayland’lı Klaisuban Pim’e gitti.




Kadınlar Trap Finali

Japon Yukie Nakayama kadınlar trap yarışmasında altın madalyayı kazandı. 36 yaşındaki atlet aynı zamanda Olimpiyat kotasından da yerini ayırtmış oldu. Çinli atlet Lin Yi Chun ise gümüş madalyayla beraber ikinci kotayı da kazanmış oldu.

Nakayama yarı final maçını karavana yapmadan bitirdi ve altın madalya maçına 15’te 15 yaparak girdi. Final maçında Nakayama 15 hedeften 14’ünü başarılı bir şekilde vurdu.

ABD’li Corey Cogdell ise bronz madalyayı İtalyan atlet Jessica Rossi’yi yenerek aldı. Cogdell(28) ve Rossi(23) bronz madalya maçında 12’şer hedef vurarak berabere kaldı ve penaltılarda Cogdell Rossi’yi 5’te 5 yaparak yendi.

Rus Elena Tkach daha ağır bir namlu kullandığı için yarı final maçının sonunda diskalifiye edildikten sonra yarışmanın şekli değişti. Tkatch (45) diskalifiye edilmeden once altın madalya maçı için Lin ile bir atış düellosuna girmesi gerekiyordu fakat Tkatch diskalifiye edildikten sonra Lin otomatik olarak Nakayama ile altın madalya maçına çıktı.

Nakayama maçla ilgili şu sözleri kullandı; “Kotayı aldığıma çok mutluyum. Bu Olimpiyat oyunları demek ve benim için çok önemli.” Dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here