TİSAŞ’ın yıldızları!

Trabzonlu üreticinin son zamanlarda ürettiği tabancalarını incelediğimiz zaman rahatlıkla görebiliyoruz ki hem Türk insanının estetik alışkanlıklarına, hem de Avrupa silah piyasasının teknik gerekliliklerine aynı anda hitap edibiliyor.

Zigana PX-9:

PX-9, son derece kullanışlı bir tam boyutlu görev tabancası. Rahatlıkla “görev tabancası” olabildiğini söyleyebilmemize sebep olan birincil etken, kesinlikle vahşi ve taktiksel görünümü değil! Eğer dikkat ederseniz silahın hatları son derece düz ve keskin olarak tasarlanmış. Buna hükmü kolay olacak kadar büyük; fakat çıkıntı hatlara sebep olmayacak kadar yassı olan kontrol mandalları da dahil! Ayrıca eldiven ile kullanıma da rahatlık sağlayan geniş tetik korkuluğu, 15+1 mermi kapasiteli şarjörü ve yalnızca 800 gramlık boş ağırlığı gibi özelliklerini de eklersek işte o zaman PX-9’un neden kılıfında rahat durmamaya meyilli bir ruhu olduğunu daha rahat görebilirsiniz!
PX-9; gizli iğneli ateşleme mekanizmasına ve sadeliği baz alan bir tasarıma sahip olmasına rağmen iğne blokajlı emniyet tertibatı ve iğne kurulumunu gösteren müşir gibi ince detayları da atlamamış. Bakımı da oldukça kolay olan PX-9’u yüzeysel olarak sökmek için sistemden manivela ya da pim gibi parçalar ayırmaya kesinlikle gerek yok; yalnızca sürgü kuruluyken öndeki sürgü kilit mandalını çevirmeniz ve sürgü tutucu manivelayı indirmeniz, sürgünün gövdeden ayrılması için yeterli! Ayrıca kavramayı artıran dokuya sahip polimer gövdesinin de değiştirilebilir kabza sırtlığına sahip olduğunu da unutmayalım!
ZİG 14:
13+1’lik ismini almasına vesile olan şarjör kapasitesi, dayanıklılığı ve şık hatları ile halkımızı tam 12’den vurarak yakalamış bir silahtır Browning HP! Şimdi ise bu silaha çok daha güzel bir özellik daha ekleniyor: 100% yerli üretim özelliği!
Sayısız makyajlı versiyonu bulunan 14’lünün; açık tırnak, yuvarlak horoz gibi daha sade, dayanıklı ve dolgun görünümlü olan bir modeli üzerinden yola çıkan TİSAŞ; belli ki bu tabancanın modellerine ve halkımızın onda neleri beğendiğine epey aşina!
Klasikleşmiş tek hareketli tetiğinden tutun, orta parmağı şarjör yuvasından daldırmak suretiyle horozun düşmesine şarjörsüz olarak müsaade etmemize yarayan en ince detaylara kadar hiçbir şey göz ardı edilmeyen tabancanın boş ağırlığı 900 gram kadar. Namlu boyu 118mm olup toplam uzunluğu da 197mm olan ZİG 14’ün yüksekliği ise 127.5mm.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here