Vasily Mosin’in Hayali Lonato’da Gerçekleşti

Rus atlet İngiliz atlet Tim Kneale’yi altın madalya maçında yendi ve Olimpiyat kotasından da kendine bir yer ayırttı. Bronz madalya ve iknci Olimpiyat kotası Kuveytli atlet Ahmad Alafasi’ye gitti.

Rus atlet Vasily Mosin istediği madalyaya sonunda Erkekler Double Trap Dünya Şampiyonası’nda kavuştu. Rus atlet İngiliz atlet Tim Kneale’yi altın madalya maçında yendi. İki atışçı da yarışa mükemmel başladı ve ilk altı atışı hatasız geçtiler. İngiliz atletin ard arda yaptığı iki hatadan sonra Mosin öne geçti ve yarışı rakibinin 26 atışına karşılık 29 atışla kapattı.

Hem Kneale hem de Mosin eleme turlarında mükemmel atışlar yaptılar ve 142 ve 140 puan ile en iyi iki puanın sahibi oldular.

Yarı finallerde Mosin ilk doublelar ile beraber gruba liderlik etti ve sonuncu atışı kaçıdığı halde 28 isabet ile hala birincilik pozisyonundaydı. Bu sırada Kneale son 20 atışından 19’unu isabet ettirince ikincilik pozisyonuna yükselerek altın madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Bir başka nefes kesici atış yarışması ise bronz madalya maçına katılan Willet, Alafasi ve Al-Athba arasında geçti.

Katarlı atışçı erkenden hata yaptı ve Avusturyalı ve Kuveytli rakiplerine öne geçebilecekleri alan açtı. 2014 Asya Şampiyonasında gümüş madalya sahibi olan Alafasi, rakibinin 3 isabetine karşılık 4 isabet yaparak Bronz madalya ile bu yarışmadaki ikinci Olimpiyat kotasını kendi adına yazdırdı.

2008 Olimpiyatları Altın madalyasının sahibi ABDli Walton Eller yarı finallerde 24 isabetle 6. Oldu. Takım yarışmasında Kneale, Matthew John Coward-Holley ve Matthew French sayesinde İngiltere başı çerekerek 414 puanla altın madalya kazandı. Onları Mosin, Vitaly Fokeev ve Artem Nekrasov’un temsil ettiği Rusya 406 puanla takip etti. Üçüncülüğü ise Asab Mohd, Ankur Mittal ve Sangram Dahiya’nın temsil ettiği Hindistan 400 puanla aldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here