Lonato’daki Son İki Madalya Sahiplerini Buldu

ABD’li Hancock ve İtalyan Palmucci Lonato’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’ndaki son iki madalyayı aldılar.

Vincent Hancock ve Valerio Palmucci Erkekler Skeet ve Erkekler Skeet Junior kategorilerinde altın madalyalarını kazanarak İtalya ve ABD’yi toplam madalya sayısında 1. ve 3. Sıralara yerleştiriyorlar. Rusya ise bu sıralamada 2. konumda.

Lonato’da düzenlenen ISSF Pompalı Tüfek Dünya Şampiyonası için bundan iyi bir son olamazdı.




Erkekler Skeet kategorisindeki altın madalya maçı Fransız atlet Anthony Terras ve ABD’li atlet Vincent Hancock arasında çok çekişmeli geçti. İki atıcı berabere kaldıktan sonra, iş penaltı atışlarına kaldı. İki atıcı birden 16’da 16 yaptı ve birinin hata yapması için 8 atış daha gerekecekti.

Vincent maç hakkında şu sözleri kullandı ; “Terras için kötü hissediyorum. O gerçekten kazanmayı haketmişti. Tabii ki bir başkasının kazanmasına izin veremem ama o çok iyi yarıştı. Mükemmel atışlar yaptı. Bunu ben daha önce yapmıştım ve inanın baba hiç kolay değil.”

Terras daha önce eleme turlarında Dünya rekoru olan 125 isabet puanıyla eşit puan yapmıştı ve bu temposuna yarı finallerde de devam ederek 16 puan aldı. Onun skoru altı finalist arasındaki en iyi skordu ve sonuç olarak Hancock ile berabere kaldı.

Finallerin üçüncülüğünü Avrupa ve Dünya Junior Şampiyonluğu’nu elinde bulunduran 20 yaşındaki Rosetti aldı. Rosetti, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan ISSF Dünya Kupasında gümüş madalya kazanmış Hansen’i 15 atışa 14 isabet ile yendi.

Yarı finallerin hemen öncesinde Arjantinli atışçı Federico Gil, 12 isabetle 5. olurken Mısırlı Azmy Mehelba 11 isabetle 6. oldu.

Eleme turlarının hemen sonunda Fransa, takımlar kategorisinde 364 puanla altın madalyayı evine götürürken, İtalya 362 puanla ikinci oldu. Üçüncülüğü ABD 360 puanla kazandı.

Hindistanlı Mairaj Ahmad Khan ve Alman atlet Ralf Buchheim 7. ve 8. olarak ülkeleri adına birer olimpiyat kotası ayırdılar.



Erkekler Skeet Junior yarışmasında Valerio Palmucci altın madalyayı ABDli atlet Phillip Russell Jungman’ın elinden alarak kazandı. Diğer bir Junior İtalyan atlet olan Cristian Ciccotti, Kıbrıslı Nicolas Vasiliou ile yaptığı bronz madalya maçını kaybetti. Finlandiyalı atlet Eetu Kallionen ve Fransız Dylan Chauray yarıfinallerde 5. ve 6. sırada bitirdiler.

Toplam madalya sonuçlarında İtalya, en çok madalyayı (4 altın, 6 gümüş ve 2 bronz) kazanarak birinci oldu. Rusya ise ikinciliği 11 madalya (4 altın, 6 gümüş ve 1 bronz) kazanarak bileğinin hakkıyla aldı. Bu sırada ABD ise üçüncülüğü Vincent Hancock’un aldığı altın madalya sayesinde 12 madalya (4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz) ile kazandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here