Big Horn Armory Model 90

Big Horn Armory, 2008 yılında Browning tarzı levyeli mekanizmalı tüfekler dizayn etme amacıyla silah sektörüne giren bir firma. İlk olarak .500 SW Magnum kalibreli Model 89 modeliyle piyasaya giriş yaptı. Şimdi ise firma bu tasarımını biraz daha geliştirerek .460 SW Magnum mermiler kullanan Model 90’ı silahseverlerin beğenisine sundu.

BİG HORN ARMORY MODEL 90 LEVYELİ MEKANİZMALI TÜFEK

Yeni Big Horn Armory Model 90’ın en önemli özelliği şimdiye kadar geliştirilen ilk .460 Samp;W Magnum mermiler kullanan tüfek olması. CNC teknolojisi ile son derece hassas bir şekilde üretilen tüfeğin dipçik ve el kundağı hariç diğer parçaları 17-4PH güçlendirilmiş paslanmaz çelik materyalden üretilmekte ve atıcıya kusursuz bir atış düzlemi sunmaktadır. Diğer bütün Big Horn Armory ürünleri gibi Model 90 da tamamen ABD’de üretilmektedir. Model 90’ın tanıtılan uzun ve kısa versiyonlarının her ikisi de atıcıya tek bir tüfekte .45 Colt, .454 Casull ve .460 Samp;W Magnum mermilerini hepsini kullanabilme imkanı sunacak.

Her iki versiyon da kullanıcıya Ceviz, Akçaağaç ve Laminant dipçik çeşitleri ve paslanmaz çelik, siyah ve yüzeyde ısıtılmış klasik metalik renkte gövde seçenekleri sunmakta. Kısa ve uzun versiyonların arasındaki temel fark anlaşılacağı üzere namlu uzunlukları. Uzun versiyon 22 inç (55.8 cm) namlu uzunluğuna sahipken kısa versiyon kısa, sportif, 18.5 inç (47 cm) uzunluğa sahip bir şekilde kullanıcıya geliyor. Diğer büyük farklardan biri ise mermi kapasiteleri: kısa versiyonun mermi kapasitesi 6 mermi iken tezat olarak uzun versiyonun mermi kapasitesi 4 olarak belirlenmiş. Ayrıca ağırlıkları da uzun versiyonunun ağırlığı kısa versiyonun 3.8 kg ağırlığından 113 gr daha ağır olarak belirtilmiş. Tüfeklerin Amerikan piyasasındaki satış fiyatı versiyonlarına göre çeşitlilik göstermek üzere 2.724$ ile 3.774$ arasında değişmekte.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here