Taurus Model 85 Değiştirilebilir Mekanizma

2015 Shot Show’da alışılmadık modelleriyle ön plana çıkan Taurus firmasının bir diğer geleneksel olmayan modeli ise klasik Model 85 modelinin değiştitilebilir versiyonu.

TAURUS MODEL 85: DEĞİŞEBİLİR MEKANİZMALI CEP REVOLVERİ

Yeni Taurus Model 85 değiştirilebilir mekanizmalı revolverin özelliği ise çıkarılabilir horozu sayesinde atıcının durumuna göre mekanizmanın hem horozlu, çift hareketli hem de horozsuz, tek hareketli (double action only) çalışabilmesi. Kullanıcıya keskinlik için horozu kurarak atış yapma veya daha fazla gizlilik ve küçük alanlarda (cep, küçük çanta vb.) takılmadan taşınabilmesi ve çekilebilmesi için horozu çıkararak atış yapma seçeneği sunulmuş. Dönüşüm işlemi ise gayet basit tasarlanmış. Kullanıcıların horozu çıkarmak için herhangi bir ekstra alete ihtiyaçları olmuyor, tek yapmaları gereken horozu saat yönünün tersine doğru çevirmek ve geriye doğru çekmek.

Böylece tek hareketli revolver çift hareketli hale dönüşüyor. Horozu geri takmak ise yine çok basit, yatay şekilde yerine sokularak tekrar çift hareketli atışa hazır hale getirilebilir. Değiştirilebilir mekanizmalı Model 85’ten bahsetmişken klasik Model 85 ile aynı olan özelliklerinden de bahsedelim. Silah 481 gr ağırlığa, 16.5 cm toplam uzunluğa ve 5.1 cm namlu uzunluğuna sahip. 5 adet .38 Special +P mermi kapasitesine sahip Model 85, çelik ve alüminyum alaşım seçeneği sunuyor. Çelik gövdeli versiyonun ağırlığı ise doğal olarak 595gr’a çıkıyor. Taurus Model 85 değiştirilebilir mekanizmalı revolverin satış fiyatı ise Taurus firması tarafından 401$ olarak belirlenmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here