Şarjör Bakımı

Silahlarımızın en çok harekete maruz kalan parçalarından biridir şarjörler. Gerdellerinden fişek yatağına süzülen sayısız merminin patlamasına maruz kalıyorlar. Peki temizliğe gerçekten ihtiyaç duyuyorlar mı?

Şarjörünüz ile ilgili belirtmemiz gereken ilk durum; eğer gerekten fiziki engel teşkil edecek kadar yoğun bir pislik tabakası mevcut değilse, şarjörün çalışmasında hiçbir engel yoktur. İyi ama, gerdelde ve şarjör ağızında herhangi bir tortu yoksa şarjörün düzgün çalışmasına ne engel olabilir?

Şarjörünüzü göçük oluşturacak bir ezilmeye ya da çarpmaya maruz bırakmadığınızı farz ederek anlatıyoruz: Orijinal, yahut iyi bir markanın şarjörlerinde zaten bir tutukluk sıkıntısı yaşamanız pek olağan değil. Lakin gerdelin şarjör gövdesi ile sürtünme oranını artıracak bir tortu birikimi söz konusu olabilir. Siz de bu tortu sorununu belki de gerdeli kenarlarından yağlayarak çözüyorsunuzdur. Peki bu doğru mu?

Bol yağlı herhangi bir metal sistem kafadan pürüzsüz çalışır. Zaten yay görevini yaptığı müddet şarjörün gövdesinde olan bitenin sizin için pek önemi yoktur. Lakin unutmamak gerekir ki şarjörünüzün içinde biriken ve yağ sebebiyle gövdeye yapışan tortu ve toz gibi artıklar; uzun vadede gerdelinizin sıkışmasına neden olabileceği gibi gövde içinde yahut yayda korozyona neden olabilir. Hele ki bu korozyon bir de şarjör kilidini tabana kaynattı mı işler esas o zaman sarpa sarar!

Temizlemeyi yahut temizletmeyi geçtik; ya yeni bir şarjör almanın çok pahalıya patlayacağı ya da daha kötüsü bulunamaz olduğu bir silaha sahipseniz?

Minimum 200 $ kadar bir masrafı şarjöre vermek ya da kapı kapı şarjör aramak istemiyorsanız şarjörünüzü bir temizlemenizi yahut uzman bir silahçıya temizletmenizi tavsiye ederiz! Nitekim ince bir sac plaka ya da 2mm kalınlığında bir yay, korozyon karşısında pek fazla direnemeyecek olan yapılardandır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here