Gamo G-Force 15

Gamo, genç atıcılara yönelik ürettiği silahlar, malzeme kalitesi ve yenilikçi teknolojisiyle uluslararası alanda adından söz ettiren bir İtalyan firması. Bu yazımızda Gamo’nun taktik tüfek görünümüne sahip 4.5 mm paraşüt saçma atan G-Force 15 modelini inceledik.

İlk izlenimde görünüşünün; AR15 tipi alev gizleyeni, sahte şarjörü ve red-dot nişangahıyla klasik namludan kurmalı tüfeklerde alışık olduğumuzun dışında genel hatlarıyla modern taarruz tüfeklerini andırdığını farkedeceksiniz.
Mekanizma ve Teknik Özellikler
Bahsettiğimiz gibi G-Force 15 genç atıcılar için tasarlanmış, bu nedenle standart tüfeklerden daha kısa (namlu ucundan dipçiğe 91.5 cm), aynı zamanda daha hafif (2 kg).

G-Force 15, kutusunda yeşil nokta işaretleyicili (green-dot) elektronik nişangah ile birlikte geliyor. Tamamen plastikten yapılmış 225 gram ağırlığında ve gücünü CR2032 pilden alan nişangahta ne yazık ki nokta parlaklık ayarı yapılamıyor. Parlak bir günde soluk hedefler üzerinde yeterince parlak olan nokta, açık renkli hedeflerde biraz yetersiz kalabiliyor. Başlangıç olarak yeterli olan bu nişangahı sonrada amacınıza uygun başka bir nişangahla değiştirmeniz avantajınıza olacaktır.
Standart ve tartışılmaz kalitedeki Gamo tetik tertibatı kullanılan G-Force 15, ayarlanabilir tetik, tetik korkuluğu tarafından çevrelenen emniyet mandalı ve 1.9 kg tetik ağırlığı ile genç atıcılar için aynı zamanda güvenli bir tercih.

Oldukça dayanıklı olan dipçik normal standartlardan daha kısa tasarlanmış, genç atıcılar için büyük bir avantaj olsa da yetişkinlerin tüfeği omzuna yerleştirirken biraz zorlanacağını söyleyebiliriz.

İsabetlilikte rakiplerini kıskandıracak derecede başarılı G-Force 15’in mekanizması saçmanın 750 fps’lik bir hızla namludan çıkmasına olanak sağlıyor.
GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER TABLOSU
Kullandığı Saçma Türü: 4.5 mm Paraşüt (pellet)
Namlu Uzunluğu: 375 mm
Uzunluk (Tam): 915 mm
Ağırlık: 1.92 kg
Saçma Hızı: 750 fps
Tetik Ağırlığı: 1.9 kg

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here