Modifiyeli HK416: HK416A5

Heckler and Koch HK416’yı daha da mükemmelleştirmek için bir takım değişikliklere gitti.

Halen bir çok Özel Kuvvet birimi tarafından kullanılan HK416 yeni modeli olan HK416A5 önceki modele göre farklılıklar içeriyor. Öncelikli olarak görece kaba bulunan dipçik daha kompakt bir dipçik ile değiştirilmiş. Ayrıca Tetik Korkuluğu genişletilerek (Winter Trigger Guard) Fast Rope (Halatla hızlı iniş) yapan personelin kalın eldivenle dahi tüfeği kullanabilmesi amaçlanmış.

HK416A5.
Bunlar tüfeğe bakıldığında göze çarpan ilk değişikler. Tüfeğin iç yapısında ise Kısa Gaz Pistonuna bir Regülatör eklenerek tüfeğin Susturucu ile daha performanslı şekilde kullanılması amaçlanmış. Ayrıca çift taraflı olarak (Ambidextrous) Atış seçimi Selektörü ve Şarjör düşüme mandalı eklenerek iki elle de kullanım rahatlığı sağlanmış. Tüfeğin metal olmayan kısımlarında kullanılan RAL8000 rengi düşük IR görünürlüğü sağlıyor. Tüfek düz siyah olarakta üretiliyor.

ROUSOFEX 15 Egzersizi Türk Özel Kuvvetleri ve HK416A5.
Yakın zamanda Türk Özel Kuvvetleri envanterine de alınan HK416A5 modeli uzun yıllar Özel Kuvvetlere hizmet etmeye devam edeceğe benziyor. Ayrıca HK416 halen Amerikan Devgru,Delta Force ve Asymmetric Warfare Group gibi elit birlikler tarafından kullanılmakta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here