Airsoft da neyin nesi?

Bilindiği üzere Airsoft son yıllarda dünyada hızla yükselişe geçen bir Askeri Simülasyon hobisi. Airsoft Tüfek ve Tabancalar 6mm’lik BB atan oyuncaklar. Ancak bunların oyuncak olması sizi yanıltmasın oldukça yüksek FPS ve isabetlilikle BB atan oyuncaklar mevcut!

Başka bir yazıda Airsoft Tüfeklere değineceğim ancak ilk konumuz Airsoft Tabancalar. Airsoft tabancalar genel olarak iki gruba ayrılıyor. Bunlar Gas Gücü (Green Gas-Co2) ile çalışan ve şarj edilebilir pillerle çalışanlar. Şunu belirtmekte fayda var hem gücünden dolayı hem de çalışma gerçekliğinden dolayı Airsoft oyuncularının çok büyük bir bölümü Gaz’lı çalışan tabancaları tercih etmektedir.
Nasıl çalışırlar?
Aslında aynı ateşli silahlarda ki benzer bir çalışma prensipleri vardır. Namlular yivli değildir. Bunun yerine isabet ayarı yapılabilen BB’ye kavis veren Hop Up sistemleri mevcuttur. Barut gazı yerine itiş gücünü sağlayan şarjöre doldurulan Gaz’dır. Tabancanın tetiği çekildiğinde Çekiç Şarjör üzerinde olan Valfe vurarak anlık olarak Gazı’ı serbest bırakır gaz buradan Air Nozzle(Hava İtici) hava ile birlikte BB’ye itiş gücü sağlar aynı zamanda mekanizmayı yeniden kurar ve yeni BB’nin sürülmesini sağlar. Bu geri tepme olan tabancalara Gas Blow Back tabacanlar denir ve Airsoftta en yaygın olarak kullanılan tabanca tipidir. Oldukça keyifli ve gerçekçidir belli oranda geri tepme hissiyatı vardır.

Gas’lı tabancaların tek eksi noktası özellikle hava sıcaklığının eksili değerlere indiğinde Green Gas’ın donması problemidir. Bu problemi aşmak için genellikle kış aylarında donması noktası oldukça yüksek olan Co2 gazlar kullanılabilir.

Airsoft tabancalarda gerçekte olan hemen hemen her türlü tabancanın replikası bulunur. Glock 17, Sig P226 ve 1911 en çok kullanılan modellerin başında gelmektedir. Bir çok marka ve model üreticisi vardır bu üreticilerin büyük bölümü Uzak Doğu menşeili ülkelerdir. Özellikle Tayvan ve Çin markaları pazarda oldukça etkilidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here