Therma Cell’den Mini Cep Sobaları

Kışın kamp ve avcılık yapmanın en zor kısmı düşük sıcaklık seviyeleridir. Düşük sıcaklık seviyelerinde vücut sıcaklığınızın 350C’nin altına düşmesi ciddi sağlık problemleri ve hatta ölüme varan sonuçlara sebebiyet verebilir.

Bu sebeple yıllardan beri düşük sıcaklıkta çalışmak zorunda olanlar minik cep sobalarıyla vücut sıcaklığını bir nebze de olsa artırmaya çalışmışlardır. Örneğin Sarıkamış Harekatı’ndaki askerler ceplerindeki minik metal kutular içerisinde yavaşça yanan ağaç mantarları ile ısınmaya çalışmışlardır. Günümüzde ise bu mini sobalar çok daha modern ve kullanışlı hale geldiler.
Therma Cell, kamp ve dağ sporları ile uğraşan kişiler için mini ısıtıcı üreten bir firma. Firma pazara ayakkabı tabanına yerleştirilen bir ısıtıcı ile çıkmıştı ancak ürün yeterince etkili olamayınca daha gelişmiş bir versiyonunu piyasaya sundu. Bu ürünü de daha önceki haberlerimizde tanıtmıştık. Firma şimdi de “Ayaklarımızı ısıttık, peki ya eller?” sloganıyla yeni el ve cep ısıtıcılarını satışa sundu.

El ısıtıcıları Micro-USB kabloları (standart akıllı telefon şarj aletleri) ile herhangi bir USB portundan şarj edilebiliyor. Bu da yine bize kamp ortamında Power Bank’ler (taşınabilir şarj depolama cihazları) sayesinde kolaylıkla şarj imkanı sağlıyor. 4 saatten kısa bir zamanda şarj olabiliyor ve 5 saat civarı ısı sağlıyor. Ürün ayrıca kullanıcıya 500 kereye kadar şarj edilebilme imkanı ve 2500 saatten fazla kullanım ömrü sunuyor.
Ürünün üzerinde basit bir açma kapama düğmesi ve Micro-USB kablo girişi bulunuyor. Ürünün alt kısmında bulunan kırmızı bölge ise ısının çıktığı bölüm. Suya ve darbelere dayanıklı bu el ısıtıcıları kullanıcıya 46.60C ısı verebiliyor. El ısıtıcısının daha büyük modeli olan cep ısıtıcıları da bulunuyor. El ısıtıcısı ile neredeyse aynı olan cep ısıtıcısının tek farkı boyutlarının biraz daha büyük olması.

Mini el ısıtıcılarının çiftinin firmanın web sayfasındaki satış fiyatı 79.99$, cep ısıtıcısının satış fiyatı ise 69.99$ olarak belirtilmiş. Ancak siz diğer yabancı alışveriş sitelerinde 30$ daha ucuz fiyatlarla bulabilirsiniz. Ürünler hakkında teknik detaylar için firmanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here