Larue Tranquilo Çoklu Kalibreli Susturucu

LaRue Tactical firması 2015 yılı ortalarında yeni çoklu kalibreye uygun susturucusunu oyuna soktuğunu açıkladı. Yeni TranQuilo .308 Winchester’dan 7.62 NATO kalibresine kadar birçok kalibreye uyumluluk gösterebiliyor.

TranQuilo bilinen ve kullanılan bütün 5.56 ve 7.62 NATO mühimmatlı AR tipi tüfeklere takılabiliyor. Yeni susturucu, fiziksel yapısı sayesinde namludaki gazın ana deliğin yanından geçerek çevredeki küçük deliklere yayılmasını sağlıyor. Böylece gaz çıkışı için daha fazla alan yaratılarak geriye yaptığı baskının azaltılması planlanmıştır. Denemelerde de gaz geri tepmesinin ciddi ölçüde azaldığını görülmektedir.Susturucu ayrıca 7.62 NATO mühimmatının ateşleme sesini 30 desibelin altındaki ses seviyelerine çekerek alışılmadık yapısının hakkını verdiğini kanıtlıyor.





TranQuilo, tamamen CNC makinelerinde 17-4 paslanmaz çelikten İncoloy A-268 “süperalaşımlı” materyalden yapılmıştır. Bu sayede yüksek sıcaklıklara ve korozyona karşı maksimum dayanıklılık sağlanmıştır. Ürün 20 cm uzunluğa ve en geniş noktada 4 cm dış çapa sahiptir. TranQuilo’nun 652 gramlık ağırlığı diğer birtakım susturuculara oranla fazla gelebilir ancak geri tepmeyi önleme oranı açısından bakıldığında türevlerini geride bırakacaktır. TranQuilo, LaRue firmasının resmi internet sitesinden 699$ fiyatla satın alınabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here