Nikon Spoton – Balistik Uygulama

Balistik uygulamaların atışları ne kadar kolay ve eğlenceli hale getirebileceğinden geçen sayımızdaki Ballistic: AE uygulamamızı tanıtırken bahsetmiştik.

Bu sayımızda da yeni güncelleme alan Nikon’un SpotOn balistik uygulamasına bir göz atacağız. Nikon balistik uygulama konusunda uzun bir süredir gayet iyi bir performans sergiliyordu. Farklı çeşitteki Nikon dürbünlerinin kendi Mil Dot biçimleriyle ekrana gelebildiği uygulamada bütün Nikon dürbünleriyle birçok farklı kalibreden mermi ateşleyebiliyordunuz. Ancak bazı hava durumu ve rüzgar ayarlamaları hatalı ve eksik olabiliyordu. Yeni gelen güncelleme ile bu hatalar düzeltilmiş.Ayrıca uygulamadaki mermi türleriyle bağlı kalmayarak kendiniz mermi ağırlığınızı, barut miktarınızı, namlu çıkış hızınızı vb. özellikleri yazarak kendinize özgü hesaplamaları da yapabilme özelliği eklenmiş.




Uygulamada çok çeşitli atmosferik ve coğrafik ayarlar da yapılabiliyor. Barometrik basıncı, yüksekliği, sıcaklığı ve nem oranını girebilir; rüzgarın yönü ve hızıyla birlikte esme açısına kadar hassas ayarlar ile balistik sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca dürbününüzün farklı yakınlaştırma ayarlarında hangi noktadan kaç metreye nasıl atış yapabileceğinizi de üst bölümdeki büyütme oranı ayarı kısmından düzenleyebilirsiniz. SpotOn uygulaması İOS ve Android platformlarında 4.99$ fiyatla satışa sunulmakta. Ayrıca PC ortamında Nikon’un kendi sitesine girerek ücretsiz olarak uygulamaya ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here