İtalyan atıcı Chianese, Lefkoşa’daki ilk altın madalyayı aldı!

ISSF Pompalı Tüfek Dünya Kupası bugün başladı. Lefkoşa’da yapılan kupada İtalyan atıcı Chianese, Amerikalı Holguin’i yenerek Double Trap Erkekler finalindeki ilk altın madalyayı evine götürdü.

İtalyan atıcı Chianese, Lefkoşa’daki ilk altın madalyayı aldı!

ISSF Pompalı Tüfek Dünya Kupası bugün başladı. Lefkoşa’da yapılan kupada İtalyan atıcı Chianese, Amerikalı Holguin’i yenerek Double Trap Erkekler finalindeki ilk altın madalyayı evine götürdü.

Yarışmanın ilk altın madalyası 25 yaşındaki İtalyan atıcı Alessandro Chianese’ye gitti. Altın madalya maçındaki çekişmede Chianese, ABD’li rakibini yenerek podyuma çıktı.

Yakın geçen çekişmenin ardından Chianese 30 hedeften 28’ini vururken ABD’li Holguin 27 isabetle ikinci oldu.

İtalyan atıcı daha önce hiç Dünya Kupası madalyası kazanmamıştı. Bundan önceki en iyi performansı Pekin’de 4. olmasıydı.


İki atlette yarı finallerden sonra dörtlü atış müsabakasından geçtiler ve ikisi de 28’er atışla Alman atıcı Andreas Loew ve Avusturyalı James Willett ile berabere kaldılar.

Bronz madalya maçında ise 2015 Oceanica Şampiyonu Willett, 34 yaşındaki rakibi Loew’i 26-25 skorla yenerek kariyerinin ilk Dünya Kupası madalyasını aldı.

Guetamalalı Enrique Brol ve Maltalı üç kez olimpiyat şampiyonu olmuş William Chetcuti ise yarı finalleri saygı duyulacak 27’şer isabetle 5. ve 6. olarak tamamladılar.

Chianese maçtan sonra şu sözleri kullandı: “2016 Rio Olimpiyat takımı çoktan seçildi ve içinde ben yokum. Fakat en azından ben burada yapabileceğimin en iyisini yaptım. Sporumu seviyorum ve bizler profesyoneliz yani her zaman yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışırım. Çok çekişmeli bir maçtı. İlk eleme roundunda 25 isabet yaptım ve aslına bakılırsa biraz zorlandım. Rüzgar çok zorlayıcıydı ve adapte olmak zamanımı aldı. Fakat yarışmanın kalanı çok temiz geçti. Final maçına çıktığımda kendime “biraz eğlenelim” dedim ve sonuca odaklandım. Gerçekten güzel bir sonuç almak istiyordum. Bugünün finallerindeki atışlarda başarı elde ettim fakat 2014 yılında Pekin’de başıma neler geldiğini hala unutmadım (stresten bayılmıştı). Bu sebeple atışlarda sakin kalmaya çalışarak stresi üzerimden attım. Yılın yarısını Avustralya’da geçirdim. Bu sırada Avrupa’da kış vardı tabii. Yani bu mevsimi iyi değerlendirerek Kıbrıs’a çok iyi hazırlanmış bir biçimde geldim. Bugünkü zaferden sonra koçum Mirco Cenci ile beraber sıkı çalışmaya devam edeceğim.” Dedi.

61 ülkeden 373 atlet Kıbrıs’ta düzenlenen ISSF Dünya Pompalı Tüfek Kupası’nda yarışıyor. Bu yarışma 18-24 mart arasında sürecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here