Lübnanlı Atıcı Bassil, Lefkoşa’yı Yaktı Geçti!

Bir Dünya Kupası’nda aldığı ilk madalyayı kazanan Bassil günü müthiş şekilde kapadı…

Bugün Ray Bassil’in günü oldu. Lefkoşa Olimpik Atış Poligonu’nda yapılan ISSF Pompalı Tüfek Dünya Kupası’nın bir başka günüydü.


27 yaşındaki Lübnanlı atıcı, kadınlar kategorisinde altın madalyayı kazandı ve bu başarısıyla kariyerinin ilk Dünya Kupası altın madalyasını müthiş bir finalle rüzgarlı bir günde almış oldu.

Bassil bu yarışmada 20. olarak gösteriliyordu ve eleme atışlarının ardından dörtlü atış karşılaşmalarını geçerek 68+1 skorla yarı finallere ulaştı.



Yarı finallerde 15 hedeften 14’ünü isabetli şekilde vurarak finallere çıkmaya hak kazandı.

Altın madalya maçında karşılaştığı Alman atıcı Sonja Scheibl’i üç hedefi kaçırmasına rağmen yenmeyi başardı.

İki atlette aslında hem birbirlerine hem de rüzgara karşı yarıştılar. Bassil maçın ilk yarısında maçın liderliğini ele geçirdi ve Scheibl 12 hedeften sonra yukarı doğru tırmanmaya başladı.

Fakat Bassil yenilmeyecek gibi duruyordu. Son iki hedefini de başarıyla vurduktan sonra günün altın madalyasını 12 isabet ile kazandı. Bu sırada Scheibl ise 10 isabetle ikinci oldu.

70 isabetle elemeleri geçen ve 13 isabetle yarı finalleri kazanan Scheibl ise gümüş madalyayla evine döndü. Bu gümüş madalya onun bir Dünya Kupası’nda aldığı ikinci madalya oldu. İlk madalyasını yine Lefkoşa’da 2013 yılında bronz bir madalyayla almıştı.

Bassil ise daha önceden hiç ISSF Dünya Kupası madalyası kazanmamıştı. Bundan önceki en büyük başarısı 2007 yılında ISSF öncülüğünde Lefkoşa’da düzenlenen bir junior yarışmasında kazandığı bronz madalyaydı.

Bassil hislerini şöyle ifade etti;”Daha önce burada junior kategorisinde bronz madalya kazanmıştım ve bunu sürekli aklımda tutarak kendime burada daha önce başardım ve ne olursa olsun buradan bir madalya kazanmadan gitmeyeceğim demiştim ve öyle de oldu. Bu sabah uyandığımda gerçekten pozitif duygular içerisindeydim. Yapabileceğimin en iyisini yapacağımdan kesin bir şekilde emindim. Uzun bir gündü fakat çok güzeldi. Diğer günlerle karşılaşdırıldığında aşırı derecede rüzgar vardı. Mevzuyu bir şekilde elime aldım ve aslında hiç düşünmedim. Sadece odaklandım ve bu odaklanmamı her hedef için tekrarlayarak sürdürdüm. Sonuç olarak çok güzel bir final yaptım. Doğru yolda olduğuma inanıyorum. Bu takım çalışmasının bir sonucu. Bana eğitim kampları süresince yardımcı olan Daniele Di Spigno’ya teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bugün burada podyumda olmamda emeği çok büyük.”

Eski Dünya Şampiyonu ve şu an Dünya’da 1 numara olarak sıralanan İspanyol atıcı Fatima Galvez bugün bronz madalya kazandı. İlk kez gören Mopsi Veromaa’yı 13-9 skorla yenerek bronz madalyayı evine götürdü. Galvez 70 isabetle elemeleri geçmişti ve yarı finallerde de 10 isabet yapmıştı.

Dünya sıralamasında 3. olan Alessandra Perilli ve Yeni Zelandalı Natalie Ellen Rooney ise onları 5. ve 6. sırada izledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here