Aimpoint Micro H2 Red-Dot Nişangah

İlk defa 2015 yılında Almanya’daki IWA Outdoor Classics fuarında görücüye çıkan Aimpoint firmasının Micro H2 küçük boyutlu red-dot nişangahı kullanıcılardan çok büyük beğeni topladı ve dünya çapında çok iyi satış rakamlarına ulaştı. Firmanın daha önceki T1/T2 nişangahları üzerinde iyileştirmeler ve yeniden tasarlamalar yapılarak oluşturulan H2, 1x yakınlaştırma oranı ve kaplama kalitesi bakımından önceki optiklere benzerken görüş kalitesi açısından iyileştirmeler göze çarpıyor.

Oldukça hafif olan red dot özellikle avcılara hitap ediyor. Çünkü ölçüleri ve ağırlığı sayesinde toplu tabancalara ve crossbow’lara dahi rahatça monte edilebiliyor. Ayrıca “flip-up” adı verilen yukarı doğru açılabilen saydam koruyucu kapaklar sayesinde de avcılık gibi zorlu ve sert ortam koşullarında zarar görmeden kullanılabiliyor. Kapakları ve montaj ünitesi hariç 93gr olan red dot kapak ve montaj kısmı eklendiğinde 136gr ağırlığa ulaşıyor. Tamamen su geçirmez özellikteki optik Picatinny kızaklara ve Waever tarzı montaj ünitelerine kolaylıkla monte edilebiliyor. ACET artıkıl aydınlatma sistemi tek bir 3V CR2032 lityum pilden güç sağlıyor.




Bu aydınlatma teknoloji sayesinde sistem 50.000 saate kadar (5 yıldan fazla) kullanım ömrü sunuyor.Montaj ünitesi ise özel tasarımı sayesinde atış esnasındaki şoku absorbe ederek sarsıntıyı engelliyor ve optik sıfırlamasının korunmasını sağlıyor. Sıfırlama ayarları da herhangi bir alet gerektirmeden üzerindeki vida yardımıyla kolaylıkla yapılabiliyor. Optiğin 2, 4 ve 9 MOA açılı versiyonları bulunmakta. 2 MOA versiyonu 600$ civarı fiyatla yabancı piyasada satışa sunulmaktadır. Ürün ile ilgili detaylı teknik bilgi için firmanın resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here