Kendini İspatlamış 15 Paintball İşaretleyicisi

Paintball, gençlerin hafta sonu bir araya gelip haftanın stresini attıkları geçici bir eğlencelikten fazlası olma potansiyeline sahip. Uzun zamandır hem amatör, hem de profesyonel oyuncular için büyümeye devam eden bir spor. Paintball ister kapalı mekanda, ister açık havada oynansın, gerektirdiği farklı stratejiler ile birçok alanda oynama imkanı sunuyor.

Çoğu oyuncu, en yakın paintball sahasında kiralayabilecekleri işaretleyiciyle yetinebilir elbette. Ancak bu sporun vazgeçmez tutkunları bir noktada, kabiliyetleriyle uyumlu, kendilerine ait bir paintball işaretleyicisi edinmek isteyecektir. Beceri isteyen her işte olduğu gibi, paintball oyunculuğu da bir miktar zaman ayırmayı gerektiriyor. Orta seviye ve profesyonel oyuncular, kendilerine uygun işaretleyici ararken daha seçici olacaktır. Ancak fiyatların geçerliliğini öngörmek zorlaşabilir ve kimi oyuncular yanlış işaretleyiciye çok para harcayabilir. Ancak işaretleyici seçerken bazı kriterleri dikkate alarak böyle durumlardan elbette kaçınabiliriz.

Her oyuncu için, her türden işaretleyici bulunuyor ve işe yarayanını bulmak, beraber oynadığınız kişiler, oynama sıklığınız ve tercih ettiğiniz mekanlara bağlı. Kırk yılda bir kullanacağınız ekipmana binlerce lira harcamaya gerek yok. Öte yandan, paintball’un hayatınızda kalıcı bir yer edineceğine inanıyorsanız, ekipmanınız size uzun bir süre eşlik edebilmeli. Neticede çoğu kimse ucuz mal alacak kadar zengin değil. Bunun dışında woodsball, askeri simülasyon ve speedball gibi farklı ihtiyaçları olan birçok oyun çeşidi mevcut. Farklı oyun stilleri, farklı işaretleyiciler demek. O yüzden iyi bir araştırmayla, oynama alışkanlıklarınıza uygun ekipmanı seçmeli.

15. Spyder Victor

Spyder Victor, yeni başlayan paintball oyuncuları için ideal. İlk alışverişiniz için güvenilir bir mekanik işaretleyici. Yarı otomatik ateş eden makinemizi, on yılı aşkın süredir piyasada kendini gösteren Kingman imal ediyor. Şirket, oyuncuların iflas etmeden kapışabilmelerine olanak sağlayan geniş ve kaliteli bir ürün yelpazesi sunuyor. Spyder Victor işaretleyicisinin bakımını yapıp tamir etmek kolay. Zarar görme olasılığının yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, bu önemli bir özellik. İşaretleyici tepeden beslemeli, dolayısıyla etrafta koştururken mermileri düşürmek gibi bir derdiniz olmaz.

14. Tippmann 98

1998’den beri kullanımda olan Tippmann 98, halen dünyada ve Türkiye’de en çok kiralanan paintball işaretleyicilerinden biri. Yaygınlığı sebebiyle genelde amatör silahı gibi görülür, ancak aletin dayanıklılığı efsanevidir. Defalarca kullanılmasına rağmen sağlam kalabilmesi, Tippmann 98’in paintball işletmelerinin gözde işaretleyicisi olması için iyi sebep. Kişisel kullanıcısı için Tippmann’ın en çekici taraflarından biriyse sınırsız modifiye imkanı. İş eklentilere gelince, kafaya takan uçtukça uçabiliyor.




13. GOG eNMEy

Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli oyunculara hitap edebilecek güzel bir seçenek. GOG eNMEy, daha çok speedball oyuncuları için düşünülmüş. İsabet hassasiyeti son derece başarılı, nadiren tutuklu k yapan bir işaretleyicidir kendileri. Dahası, sökülebilir sürgüsü sayesinde boya toplarının içerde parçalanmasını engellemek kolaylaştırılmış. Piyasadaki çoğu diğer işaretleyiciye göre eNMEy’in hareketli parça sayısı daha az. Kötü bir şeymiş gibi gözükse de bu, bakım gerektiren daha az parça var anlamına geliyor. Çoğuna göre ahım şahım bir işaretleyici gibi gelmese de, az önce saydığımız özelliklerden bir kısmı üst düzey olduğu söylenen işaretleyicilerde de bulunuyor. Fiyatına göre güzel bir anlaşma!



12. Tippmann X7 Phenom

Karşımızda yine bir Tippmann işaretleyicisi var. Bu seferki orta seviyeli oyuncular için daha uygun. X7 Phenom, yine bol bol modifiye imkanı sunan, daha çok woodsball ve askeri simülasyona yatkın bir işaretleyici. Geri tepmenin neredeyse hiç varolmaması sebebiyle, X7 iyi isabet ediyor. 45 metreye varan menzili ve saniyede 20 mermi atabilmesiyle, X7 arka arkaya birçok hedefi rahatlıkla vurabilir. “E-grip” adını taşıyan kabzanın mandalını kaydırarak, yarı/tam otomatik ve üçlü atış gibi farklı atış modl arı arasında geçiş yapabilirsiniz. Çoğu Tippmann ürününde olduğu gibi, seçeceğiniz eklentilerle X7’nin onlarca varyasyonunu elde etmek mümkün. Mesela üstteki resimde X7’nin Assault Edition varyantını görebilirsiniz.


11. Dangerous Power G5

Dangerous Power G5, speedball oyuncuları için tasarlanmış bir elektronik işaretleyici. Daha çok yeni başlayanlar ve orta seviyeli kullanıcıların tercihi olarak görülse de, profesyonel oyunculuğa adım atmayı planlayanlar için de ideal. G5’in bakımı kolaydır ve Dangerous ekibi, müşterilerin soru ve görüşlerine süratle ilgi göstermesiyle biliniyor. G5’in isabet hassasiyeti halihazırda yeterince yüksek. Pek modifiye imkanı sunmuyor, fakat yeni bir namlu eklemek zaten hassas olan işaretliyicide harikalar yaratabilir. Düşük fiyatla beraber gelen güvenilirliği ve kompakt tasarımı ile Power G5, rekabeti seven oyuncular için iyi bir seçim.




10. Dye Proto Rail

Dye Proto Rail, kiralık işaretleyici kullananlara göre avantaj sağlamak isteyenler veya turnuvalara katılmayı planlayanlar için birebir. İşaretleyici, otomatik ateşleme ve dört adet turnuva modu içeriyor. İki parmakla seri atış yapmak istiyorsanız o da mümkün. Dye Proto Rail’in bakımı düzgün yapıldığı takdirde, parçaları senelerce işler ve 500.000’ne varan atışa dayanabilir. Onun dışında işaretleyicimiz ele rahat oturan, hareket imkanını arttıran hafif alüminyum malzemeden imal edilmiş. Daha pahalı işaretleyicilerle benz er özellikler taşıdığını göz önünde bulundurursak, fiyatı da makul.


9. Empire Sniper

Empire Sniper’ın gerçek bir keskin nişancı tüfeğiyle alakası yok. Ancak ismiyle tezat oluştursa da, işaretleyicinin tarzı var, ve farklı hava koşullarına karşı da iyi dayanıyor. Turnuva oyuncuları için tasarlanan Empire Sniper, isabetli atış imkanı sağlayan dengeli bir alet. Pompalı bir sisteme sahip olsa da, çoğu yarı otomatik işaretleyici ile aynı seviyede olduğu varsayılır. Pompanın dibindeki tetik sayesinde hızla bir sonraki mermiyi sürebiliyorsunuz, ancak bazı kullanıcılar tetiği söküp işaretleyiciyi geleneksel el kundağı gibi kullanmayı da tercih ediyor. Empire Sniper, görevini her türlü yerine iyi getiriyor, ve üst düzey bir işaretleyici için biraz daha harcama yapmayı göze alanlar için uygun bir seçim.




8. Empire Axe

Yüksek fiyatına rağmen, Empire Axe uzmanlar kadar yeni başlayan oyuncular tarafından da ilgi görüyor. Empire Axe speedball için ideal, ve hava tüpünü çıkarırken cebelleşmeyi en aza indirgemek için tasarlanmış bir gaz boşaltma sistemine sahip. Temizlemesi oldukça kolay ve neredeyse hiç geri tepme olmuyor, yani atışlarınız daha isabetli. Dilerseniz atış süratini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Empire Axe’in boya toplarını parçalamamak gibi bir ünü var, dolayısıyla mermiden tasarruf ederek cebinize ayrıca katkıda bulunuyor.




7. Tiberius Arms T9.1 Elite

Askeri simülasyona yatkın olan Tiberius Arms T9.1 Elite, fıtratına uygun olarak hakiki bir tüfeğe benziyor. Ve gerçeği kadar tehlikeli olmasa da, bir paintball karşılaşmasında ortalığı dağıtma potansiyeline sahip. İster ağır ve dikkatli olun, ister kafayı sıyırmış bir Rambo taklidi, sıradan boya toplarıyla bile seviyesini koruyan isabet hassasiyeti ve sayısız ateş modu ile T9.1 Elite çoğu işin üstesinden geliyor. Uzun menzilli atışlar için de birebir.




6. Planet Eclipse Ego 11

Planet Eclipse Ego 11 ileri seviyede paintball oyuncuları tarafından tercih edilen bir işaretleyici. Sırf güzel göründüğünden de değil. Sürgüsü diğer işaretleyicilerinkine göre daha yavaş hareket ettiğinden, büyük bir geri tepme olmuyor ve akıcı bir şekilde ateş edebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra, işaretleyici bir LED ekranı, kolaylıkla değiştirilebilen ayarlar ve hafif bir gövdeye sahip. Normalden biraz daha fazla para harcamayı göze aldığınız müddetçe, üretim kalitesi, isabetli atışları ve güvenilirliği ile Planet Eclipse Ego 11 her türlü oyuncu için güzel bir seçim. İlk Ego 2005’te satışa çıkmıştı, ve o zamandan beri de hep daha iyiye doğru gitti. Gelenek devam ediyor.




5. Planet Eclipse Geo 3.5

Planet Eclipse Geo 3.5, speedball’a özel tasarlanmış bir işaretleyici. Ego’ya göre biraz daha pahalı. Ancak kendi serisinin önceki modellerinden daha kaliteli. Geo 3.5, atışlarında son derece tutarlılık gösteren, üstün bir işaretleyici. Kişiden kişiye isabet hassasiyeti farklılık gösterse de, aynı atışları arka arkaya yapabiliyor. İşaretleyiciyi uzun mesafede dahi idare etmek kolay. Yeni başlayanlardan deneyimli olanlara, Geo 3.5 çoğu turnuva oyuncusunu uzun süreliğine idare edebilecek bir işaretleyici.


4. DLX Luxe 2.0

DLX Luxe 2.0 neredeyse mükemmel bir paintball işaretleyicisi olarak kabul görüyor. Son derece pahalı olsa da, deneyimli kullanıcılar ne elde ettiklerinin farkında olacaktır. Luxe 2.0 piyasadaki en güvenilir işaretleyicilerden biri, ve gelişmiş elektronik sistemi sayesinde bataryası çok daha uzun süre dayanıyor. Kullanıcı dostu ve kolaylıkla programlanabilen bir arayüze sahip. Aletin Luxe 2.0 OLED ismini taşıyan versiyonu, kabzanın üstünde bir LED ekranı bulundurarak programlama işini daha da kolaylaştırıyor.



3. Dye DAM

Eğer askeri simülasyona gönül vermişseniz, Dye DAM bu iş için bulabileceğiniz en iyi işaretleyicilerden biri. Askeri havanın hakkını veriyor. Ancak Dye DAM görüntüden ibaret değil. Havladığı kadar ısırıyor da. Mermi beslemesini ister tepeden takılan standart hopper, ister simülasyonun gerçekçiliğine uygun olarak şarjör ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Şarjör ü tercih ettiğiniz takdirde, .68 kalibre veya “first strike” denilen sarmal gövdeli özel boya toplarından kullanabiliyorsunuz. İşaretleyici, alüminyum yapısı sayesinde oldukça hafif ve hareket halindeyken bile etkili kullanım imkanı veriyor. Şüphesiz ki DAM, piyasadaki en iyi (ve en pahalı) paintball işaretleyicilerinden biri.


2. Dye DM14

Dye Matrix’in işaretleyicileri bayağı bir süredir piyasada varlığını sürdürüyor ve şirket, üst düzey paintball ekipman imalatçısı olarak kendine sağlam bir itibar edindi. DM14 sessiz, sakin, takır takır işleyen bir elektronik işaretleyici. Bakımı dertsiz, programlaması kolay. Geri tepmesi düşük olduğundan rahatlıkla atış yapabiliyorsunuz. Yarı otomatikten üçlü atış moduna, oradan da tam otomatiğe geçiş yapmak için bir düğmeye basmak yeterli. Hareket halindeki hedeflerin hızına yetişmek için birebir.


1. Empire Vanquish

Bu, satın alabileceğiniz en pahalı işaretleyicilerden biri, ancak harcanan her kuruşa değer. Bir aralar Empire şirketi, paintball turnuvalarında boy gösterecek üstün kalitede bir işaretleyicinin tasarımına el atmaya karar verdi. Sonuç kusursuz. Vanquish, anında değiştirilebilen ısı ayarları ve harici cihazlara bağlanarak güncellenebilen bir elektronik devreye sahip. Yüksek isabet hassasiyeti, ele oturan tasarımı ve rahat kullanımıyla, Vanquish her türlü sahada etkin bir işaretleyici olma görevini rahatlıkla yerine getiriyor.




CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here