Spartalılar’dan Gece Kadar Keskin Bir Tanrıça: Spartan Nyx

Detaylarına inmeden düşünürsek eğer bir bıçak yapmak oldukça kolaydır. Aslında sadece iki çelik yüzeyinin birbiriyle oldukça uygun bir açıdan birleşmesidir. İşte bu kadar basit. Tabii ki buna rağmen sanayi denilen canavarın kalbinden birbirinden farklı şekilde ve amaçta birçok bıçağın çıktığını görüyoruz; hassas işleri yapmak için yüksek kalitede neşterlerden, ormanların içini yaracak palalara, hatta en sağlam malzemleri bile kesecek elmas kesiş takımlarına varana dek. Buradan yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki, bıçağın ne olacağını ve nasıl görüneceğini belirleyen amaç, çevresel etkenler ve tam olarak neyi kesmek istediğiniz oluyor.

İşte bu yüzden de bir muharebe bıçağı tasarlarken kendinize sormanız gereken sorular var. Bu bıçak sadece dövüşmek için mi yapılacak yoksa diğer görevleri de olacak mı? Bu görevleri ne sıklıkla yerine getirmesi gerekecek, basit görevler mi yoksa ağır saha görevleri de olacak mı? Yine de şu kesin ki iki işi çok iyi yapmalı, kesmek ve saplanmak. İnce ve uca doğru birleşen bıçaklar birşeyleri delmekte oldukça iyi olsa da kesme konusunda zayıftırlar. Yine de keskin bir ağız açarak bunu toparlayabilirsiniz ancak bu seferde bıçağın biçimi bozulacağından dayanıklı olmayacaktır. Bu ve bunun gibi bir çok soru Nyx’in doğmasında etkili olan sorular.

Nyx bıçağı Spartan Blades firmasının elinden çıkmış kesme ve delme işlerini layıkı ile yerine getirebilen, muharebe/genel maksat/ hayatta kalma sınıflarına dahil bir ustalık ürünü. Tıpkı adını aldığı Gece Tanrıçası Nyx gibi görüntüsündeki etkileyiciliği kullanışında da hissediliyor. CMP S35VN çeliğinden yapılma ve sert darbelere ve oymalara uyum sağlayacak kadar dayanıklı. Bıçağın ağırlık merkezi ve ucu aynı eksen üzerinde, bu da bıçağı delme ve saplama hareketi gibi işlemler için müthiş bir forma getiriyor. Nyx gibi uca sahip bıçaklar genelde daha düz bir sırta sahiptir ve kesme kuvveti için sağlam bir omurga oluşturur. Fakat Nyx boydan yekpare gövdesini birkaç derecelik bir eğimle büküyor, tıpkı minyatür bir Kukri bıçağı gibi, bu da kesme hareketleri için fazladan bir moment sağlıyor. Kabzanın, bıçağın silüeti ile uyumu bu küçük açının göze batmasına da engel oluyor.

Nyx zor zamanlarda yanınızda olmasını isteyeceğiniz türden bir bıçak. Farklı şartlar altında hem istediğiniz görevleri yerine getirebilecek hem de ihtiyaç anında mükemmel bir dövüş bıçağı olacaktır.

Özellikler:

Bıçak Uzunluğu: 13 cm (5.13 inç)

Bıçak Kalınlığı: 0.48 cm (0.19 inç)

Tüm Uzunluk: 25.4 cm (10 inç)

Ağırlık: 217.72 gr (7.68 ons)

Bıçak Çeliği: CMP S35VN

Sertlik: 58-59 HRC

Yüzey: SpartaCoat

Kabza: Micarta

Tavsiye Edilen Fiyat: 330$

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here