Kovan Atan Airsoft Tabanca-Tüfekler!

Airsoft’u benzerlerinden ayıran en önemli özelliği her daim gerçekliğe en yakınlığı olmuştur. 6mm’lik BB’leri atan bu replikalar gün geçtikçe gerçekliğe yakınlaşmaya devam etmekte.

İlk olarak üretilen Gaz Geri Tepmeli replikalar ardından çıkan Elektrikli Replikalar oldu ve gerçeğe en yakın olan her atıştan sonra Kovan Fırlatan Airsoft Replikalar!

Airsoft’un belki de en zayıf kalan yönü replikalarda ki geri tepme tepme hissiyatı olmuştur. Gaz Geri Tepmeli tüfeklerde kısmen bu tatmin sağlansa da Elektrikli tüfeklerde bu her daim hayal kırıklığı olmuştur. Her ne kadar piyasaya Elektrik Geri Tepmeli Airsoft replikalar çıkartılmış olsa da bunların tepme hissiyatı hiçbir zaman Gaz Geri Tepmelilere yakınlaşmadı. Şimdilik Geri Tepme olayını bir kenara bırakırsak başka bir yönden oldukça başarılı ve bir o kadarda gerçekçi olan Kovan Atan Airsoft Tüfek ve Tabancalara değinelim.

Uzun zamandır Airsoft piyayasasında atılan BB’nin ardından dışarıya kovan fırladan Replikalar mevcut. Bunlar aynı Ateşli silahlarda olduğu gibi çalışmakta. Her tipte çalışan sistemin Kovan Atan replikası mevcut. Bunlar AR15 tipinde tüfekler ve Bolt Action prensibi ile çalışan tüfekler olabilir. Kovan Atan Airsoft replikalar şu prensibe göre çalışmakta. AR15 tipinde bir tüfekten bahsedicek olursak; 6mm’lik BB gerçek boyutlarda ki Kovan’ın içine yerleştirilir.

şuŞarjöre sırayla doldurulur. Kovanlar gerçeği ile aynı boyutta olduğu için tıpkı gerçeğinde olduğu gibi sadece 30 adet Kovan kapasitesi vardır. Daha sonra her atıştan sonra Replika dışarıya kovan atar ve BB’yi hedefe doğru yollar. Bir o kadar zevkli ve gerçekçidirler.

Şunu belirtmekte fayda var Pompalı Tipteki Airsoft tüfekleri bu sınıflandırmanın dışında tutuyoruz çünkü hemen hemen bütün Airsoft Pompalı Tüfekler fişek içine koyulan BB’ler ile çalışmakta ve her atıştan sonra doğal olarak Fişeği dışarı atmaktadır. Dışarıya atılan bu kovanlar genelde İki tipte piyasa sürülmekte. Bunlar plastik olanlar ve Metal olanlar. Elbetteki Metal olanlar çok daha gerçekçi ancak fiyat olarak da daha yüksek bir fiyata sahipler.

Evet Kovan Atan replikalar çok gerçekçi bir o kadarda zevkli ancak amacınız Airsoft oyunlara aktif olarak katılmaksa maalesef bu durumda Kovan Atan tüfekler önemini yitiriyor. Çünkü oyun sırasında kimse kovanların peşinde koşmak istemez o yüzden bu tip replilar daha çok Koleksiyoner kişilere hitap etmektedir. Özellikle Bolt Action tipteki (M24,Kar98) Kovan Atan replilar Koleksiyonerler tarafından oldukça sevilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here