HP 35 Tisas’ın elinde yeniden doğdu: ZIG 14

Nostaljiye düşkün olanlar için HP35 bir efsane ve vazgeçilmezdir. Tisas geleneksel geleneksel yöntemler ve malzeme kullanılarak ünlü Browning
HP35’i kronladı. 9 mm ZIG 14. Tamamı ahşap kulplu çelikten yapılmış. Standart mavi ve paslanmaz çelik versiyonların yanı sıra özel altın işlemeli versiyonlarıyla sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da HP35 meraklılarının ilgisini çekiyor.
Bilindiği gibi Browning HP35, ilk başarılı çift istifli 9 mm tabancalardan biriydi ve 1935’ten 2017’ye kadar üretildi. Silahın orijinal tasarımı John Moses Browning’e aitti ve 1926’da onun ölümünden sonra proje Dieudonne Saive tarafından tamamlandı. HP35, İngiltere, Kanada, Avustralya, Belçika dahil olmak üzere 50’den fazla ülkede kısa sürede kullanıma girdi ve bir milyonun üzerinde üretildi.


Browning’in HP35’in üretimi yaklaşık birkaç yıl önce durduruldu, ancak diğer birçok ikonik tabancalar gibi HP35 de spot ışıklarına geri döndü. Bu Tisas’ın mavi veya paslanmaz çelik versiyonları bulunan Zigana 14 sayesinde oldu.
ZIG 14, 15 adetli şarjörü, yarı otomatik, tek hareketli tetiğe sahiptir . 832 gram ağırlığında olan ZIG 14’ün namlu boyu 118 mm uzunluğundadır. Ahşap kabzalı ve tamamen çelikten yapılmış gövdesiyle ZIG 14, altın işlemeli özel versiyonlarda da dikkat çekiyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here