Doğru Ateşli Silah Eğitmeni Nasıl Seçilir?

Silahı güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenme, daha iyi ateş etme arayışı, iyi bir eğitmenle bire bir eğitimi gerektirir. İnternet ortamında bu konuda pek çok değerli içerik olmasına rağmen, ateşli silahların doğru ve etkin kullanılması er ya da geç yüz yüze eğitimle mümkündür Doğal olarak bu eğitim ortamında mutlak deneyim gerekmektedir.

İyi bir eğitmen bulmak için önce…

Niçin silah kullanmayı öğrenmek istediğinizi ortaya koyun. Ateşli silahlarla ilgili bilgi yelpazesinin neresinde olursanız olun, eğitim yoluyla neyi başarmak istediğinizi tanımlayın, ardından güvenilir bir eğitmen aramaya başlayın.

Öncelikle doğru ve güvenilir eğitmen nasıl seçilir?
İşte bu kararı daha net hale getirmek için bir kaç ipucu.

Önce Güvenlik
Ateşli silahların güvenliği her şeyden önemlidir. Eğitmen konusunda seçim yaparken ilk dikkat edilmesi gereken konu güvenliktir. Her saygın okul veya eğitmen, silaha dokunmadan önce güvenli silah kullanımına ilişkin kuralları aktarmalı ve herkesin bu kuralları anladığını ve bu kurallara uyacağını teyit etmelidir.

Kontrol Edin!
1- İlk iş olarak güvenliğin temelleri öğretiliyor mu?
2- Poligonda her zaman güvenlik prosedürleri vurguluyor ve takip ediliyor mu?
3- Bir kaza durumunda acil durum protokolleri mevcut mu ?
4- Bir İlk Yardım Travma kiti var mı¸ ateşli silah yarasıyla başa çıkabilecek hazırlıklar yapılmış mı?
5- Atışa başlamadan atış gözünüzü ve baskın elinizi tespit etti mi?

Atış Deneyimi
Size nasıl ateş edileceğini öğretecek eğitmen, kesinlikle atış tecrübesine sahip olmalıdır. Eğitmenin deneyimli bir atıcı olması çok önemlidir. Bir eğitmen ne kadar uzun süredir atış yapıyorsa, size aktarılabilecekleri konusunda daha fazla birikim kazanmış olur.

Öğretme Tarzı
Tüm eğitmenlerin kendi öğretim tarzları vardır. Bazıları sert olabilirken, diğerleri yumuşak dillidir. Bazıları tonlarca bilgiyi hızlı bir şekilde aktarırken, bazıları yavaş, tane tane aktarır ve önemli noktaları tekrar eder. Bir öğrencinin kişisel tercihi ve öğrenme stili burada belirleyici faktördür.

Genel Bilgi
İyi bir eğitmen, ateşli silahlar ve ülkedeki geçerli silah yasa ve yönetmelikleri hakkında geniş bir genel bilgi birikimine sahip olmalıdır. Ateşli silahlar eğitiminin çeşitli yönleri hakkında sizi bilgilendirebilmelidir.. Bir eğitmen, markası, modeli veya kalibresi ne olursa olsun, ateşli silahınızla ilgili herhangi bir sorunda size yardımcı olabilmelidir.

Rahatlık
Öğrenme sürecinde eğitim alanın eğitmeniyle ilişkisinde kendini rahat hissedebilmesi hayati derecede önemlidir. Öğrencilerini rahatlatan bir eğitmen, doğru bir öğrenme ortamı yaratacaktır. Aksi takdirde Eğitmeninden rahatsız olan bir öğrenci, öğrenmekte veya bilgiyi akılda tutmakta zorlanır. Eğitmen kabaysa veya saygısızsa, eğitim alanlar soru sormaktan çekinebilir veya eğitmeni görmezden gelmeyi seçerek güvensiz bir ortam yaratabilir.

Sınıf Mevcudu
Uygun ateşli silahlar eğitimi genellikle bir eğitmen ve öğrenci arasında bire bir çalışmayı gerektirir. sınıf mevcudunun kalabalık olması halinde sınırlı zaman içerisinde size ayrılan zaman azalacaktır. Bu gibi durumlarda, herkesin aynı oranda öğrenmesi mümkün olmayabilir.

Sonuç
İyi bir ateşli silah eğitmeni, güvenli bir ortamda tüm temel bilgileri yeterince aktarabilecek ve sizi daha iyi bir atıcı yapmak için sizinle ve ekipmanınızla birlikte çalışmaya istekli, arzulu ve yetenekli ve daha da önemlisi yaptığı işi seven kişidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here