Canik Mete Serisi

Samsun Yurt Savunma (SYS) CANiK markasıyla geliştirdiği ürünlerine METE serisini de ekledi. Serinin yeni üyeleri METE SFx ve METE SFT, kullanıcı dostu çözümleriyle dikkat çekiyor. Görev ve taktik kullanımda standartları yükselten METE Serisi, geliştirilmiş kunduz kuyruğu ve geniş bir şarjör girişine sahip kabzası ile serideki yerini aldı. METE Serisi’in alt yüzeyi yukarı doğru kavisli olarak tasarlanan tetik korkuluğu, destek elini silaha sabitleme olanağı sunuyor. Her iki tarafında da yer alan ve namlu kilidi mandalının hemen önüne yerleştirilen özel yuva, uygun tasarıma sahip kılıflarda otomatik kilitlenme sağlıyor.

Tek elle kurma kolaylığı
METE Serisi, uyumlu özelliklere sahip 2 beyaz noktalı açılı gez kenarı ile zor koşullarda tabancanızı tek elle kurmanızı kolaylaştırıyor. Başta Trijicon RMRcc olmak üzere tüm mikro optikler ile co-witness(gez ile birlikte kullanılabilir) uyum sağlayan METE Serisi ile hedefinize daha hızlı ve güvenilir bir şekilde angaje olabilirsiniz.!

Temizliği , onarımı ve modifikasyonu ustalık gerektirmiyor
METE Serisi iç yapısındaki yeniliklerle kullanıcılara hafif bir baskı ile tüm pimleri çıkarabilme imkânı sunuyor. METE Serisi’in silah kitinin içinde yer alan CANiK Punch, hızlı ve kolay sökmeye olanak tanıyor. Kullanıcılar ustalık gerektiren temizlik, onarım ve değişiklik gibi işlemleri uzman desteği almaya ihtiyaç duymadan kolaylıkla yapabiliyor.

Hız ve konfor bir arada
METE SFT, yeni özellikleri ve spesifikasyonuları ile tamamen yenilenmiştir. Gövde tasarımını yenileyip kunduz kuyruğunu geliştirerek sizin için en konforlu ve ergonomik kabze dizayn edilmiştir. Tetik korkuluğunun açısında ve yüzey eğriliğinde, destekleyici elin daha iyi kavraması için revizeler yapılmıştır. Tabancanın, yeni tasarımının getirdiği özelliklerden biride kılıfın kilitlemesini kolaylaştıran “tak-kilitle” özelliğidir. Yeni gövde tasarımındaki bir diğer önemli özellik ise, bir dakikadan kısa sürede kolaylıkla tabancanızın en küçük parçalarına kadar sökülebilmesidir. Bunu için ihtiyacınız olan tek alet Canik Zımba’dır. Bu pratik ve kullanışlı özellik 36 mm çift taraflı sürgü tutucunun yeni tasarımı sayesinde sağlanmıştır.


Kendinden şarjör hunili gövde tasarımı, saliselerin bile fark yarattığı durumlarda atıcıya daha hızlı şarjör değiştirme olanağı sağlar. METE SFT, seri üretimde yeryüzünün en çok talep edilen polimer tetiği olan Canik polimer tetiğe sahiptir. Tüm METE serisi tabancalarda olduğu gibi METE SFT de acil durumda tek elle tabancanızı kurmanızı kolaylaştıran açılı gezle donatılmıştır. Bu gez aynı zamanda optik ile birlikte kullanılabilir tasarıma sahiptir. Standart METE SFT konfigürasyonunda 3 nokta beyaz gez-arpacık nişangah seti kullanılmaktadır. Ayrıca isteğe bağlı olarak 3 nokta tridyum nişangah ile donatılmakta olup 113.5mm / 4.46″ namluya sahiptir..

Özel kutusunda neler var?
Mete Serisi, içerisinde farklı bileşenlerin yer aldığı çok özel bir kutuda satışa sunuluyor. Kutuda öne çıkan bileşenler şöyle:

  • 1 adet Mete Serisi tabanca
  • 1 adet 18 ve 1 adet 20 fişeklik şarjör
  • Alüminyum şarjör hunisi
  • Çift yönlü (IWB-OWB) kılıfı
  • Hızlı şarjör doldurma aparatı
  • 2 farklı ölçüde arka kabza kapağı
  • CANiK alet kutusu
  • CANiK zımba
  • Temizlik kiti
  • Kullanım kılavuzu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here