9 mm’lik mikro kompakt silahlar

Tabanca pazarının günümüzün en sıcak segmenti, yüksek kapasiteli, mikro kompakt 9 mm yarı otomatik tabancalardır. Üstelik tam gizli taşıma için ideal boyutta olan bu tabancalar yüksek ateş gücüyle de gerçek birer caydırıcı rolü oynarlar. Büyük tabancalarla aynı kapasiteye sahip olan ve liste başına oynayan dikkate değer ilk sekiz mikro kompakt 9 mm’likler.

Taurus GX4

Yenilikçi Brezilyalı yapımcı Taurus, GX4 darbeli ateşlemeli mikro kompakt ile polimer çerçeveli tabancalara yeni bir soluk getiriyor. 

GX4, polimer kulpla kaplı paslanmaz bir çerçeve üzerine inşa edilmiş. Bu kadar küçültülmüş bir temelde yapısal sağlamlık ve güvenilir döngü sağlamak için polimer alıcı, ateşleme sırasında esnemeyi veya deformasyonu ortadan kaldırmak için entegre bir paslanmaz çelik gövdeye sahip. 

GX4, 3.06 inçlik namlusu ile sadece 5.8 inçlik bir tabancada 11+1 kapasite sağlıyor. 

GX4, tabancayla birlikte iki boyutta avuç içi kabza sunması ve daha büyük olanın toplam uzunluğu sadece bir kıl kadar artırması bakımından benzersiz. 

Yükseklik 112 mm, genişlik 27 mm ve ağırlık 524 gr. 

Sürgü çelik alaşımlı, namlu ise paslanmaz çelik. 

Polimer çerçeve, kesin bir tutuş için hoş bir dokuya sahip. 

Şarjörler, sürüklenme ayarlı, tırtıklı arka görüş ve sabit beyaz noktası mevcut.

Manuel başparmak güvenliği yoktur, yalnızca tetik güvenliği var. 

Glock G43 Gen 5

10+1 kapasiteli Glock 43 9 mm, mikro kompakttan çok bir alt kompakttır, ancak onları nasıl görmezden gelebiliriz? Ayrıca, boyutların çoğu yukarıdaki mikro kompaktlarla uyumludur. 

Namlu uzunluğu 86,5 mm ve toplam uzunluk 159 mm’dir. 

Yükseklik 128 mm ve genişlik 28 mm’dir. 

Ağırlık 460 gr. 

Glock’lar, diğerlerinin tetiğin ortasındaki bir kolu kullanarak benimsediği bir tasarım olan Güvenli Eylem tetiğine sahiptir. Görülecek yerler, beyaz bir nokta cephesinden ve arkada beyaz bir çerçeve çentikten oluşur. 

Springfield Hellcat

Springfield Cephaneliği, Hellcat ve onun 11+1 veya 13+1 şarjörüyle en küçük alana daha fazla yumruk sığdırıyor; ayrıca 15 mermilik bir şarjör de bir eklenti seçeneği mevcut.

 Darbeli ateşlemeli, polimer çerçeveli mikro kompakt, yalnızca 152 mm uzunluğundadır ve bunun yarısı 76 mm namludur. 

Yükseklik, 11 atışlık gömme şarjörle 102 mm’dir ve 13 atışlık şarjör de dahildir. 

Genişlik yalnızca 2,5 cm’dir, ancak isteğe bağlı başparmak güvenliği biraz daha genişletir. 

Ağırlık 507 gr’dır. 

Hellcat, düz tepeli bir sürgü, optik hazır veya fabrikada kurulmuş bir Springfield Hex Wasp veya Shield RMSc mini yansımalı nişangaha sahip. 

Ayrıca Hex red dot ve çıkarılabilir kompansatöre sahip bir RDP versiyonu da mevcuttur. Tüm modellerde standart olarak beyaz çerçeveli U noktalı arka görüş ve trityumla çalışan arpacık bulunuyor. 

Ruger Max-9

Vuruşlu ateşlemeli Ruger Max-9, bir çift gömme 10+1 şarjör veya tabanda bir uzantıya sahip 12+1 şarjör ile iki versiyon halinde gelir. 

Namlu uzunluğu 81 mm ve toplam uzunluk 152 mm’dir. 

Yükseklik 115 mm (12+1 şarjörle biraz daha uzun) ve genişlik 24 mm’dir.

Ağırlık 522 gr’dır.  

Çerçeve, cam dolgulu naylondan yapılmıştır ve sürgü, siyah oksitle kaplanmış baştan sona sertleştirilmiş alaşımlı çelikten yapılmıştır. Tetik bir güvenlik içerir ve manuel başparmak emniyeti olan ve olmayan modeller vardır. 

Temel modellerde, isteğe bağlı, çok elle kullanılabilen bir başparmak güvenlik modeli mevcuttur. Bir trityum/fiber optik ön kısım, herhangi bir aydınlatma koşulunda mükemmel görüş sağlar ve arka görüş düzdür. Optik kullanıma hazır bir slayt standarttır.

Smith & Wesson M&P Shield Plus

S&W M&P serisi, 10+1 gömme montajlı ve genişletilmiş 13+1 kapasiteli polimer çerçeveli bir tabanca olan yeni Shield Plus 9mm’yi sunar. 

Shield Plus, 79 mm namlu ile toplamda yalnızca 155 mm, yalnızca 117 mm yüksekliğinde ve 28 mm genişliğindedir. 

Ağırlık sadece 547 gr’dır.  

Hem namlu hem de kızak paslanmaz çeliktir ve korozyon ve aşınma direnci için bir Armornite kaplamaya sahiptir. Düz yüzlü tetik, bir güvenlik kolu içerir, ancak aynı zamanda manuel güvenlik isteyenler için buna sahip versiyonlar da sunulur. Nişangah beyaz üç noktalıdır, ancak Performance Center versiyonları fiber optik nişangah içerir. Optik kullanıma hazır sürgüler hem standart hem de Performance Center modellerinde mevcuttur ve ikincisi ayrıca namlu/sürgü portlu versiyonlar sunar. 

Kimber R7 Mako

En iyi 1911 tabancalarıyla tanınan Kimber, gömme 11+1 şarjör ve uzatılmış 13+1 şarjör sunan 9 mm’lik R7 Mako ile darbeli ateşlemeli mikro kompakt pazara büyük bir giriş yaptı. 

Silahın namlusu 86 mm ve toplam uzunluğu 157 mm’dir. 

Yükseklik 109 mm ve 25,4 mm genişliğindedir. 

Ağırlık 269 gr’dır. 

Cam dolgulu naylon çerçeve, paslanmaz çelik bir merkezi bloğa sahiptir ve kızak, siyah FNC kaplamalı paslanmazdır. Sağ/sol kullanım için her iki tarafta bir sürgü serbest bırakma vardır ve tek harici güvenlik, tetiğin ortasındaki olağan güvenliktir. Tabanca, Kimber’ın Performans Taşıma tetiğine sahiptir. R7, optiğe hazırdır ve trityum şişesi ve beyaz noktalı arka trityum noktaları olan turuncu bir ön halka içeren TruGlo Tritium Pro Night Nişangahlar ile standart olarak gelir. Ayrıca fabrikada monte edilmiş TruGlo nişangahlarıyla birlikte isteğe bağlı Crimson Trace CTS-1500 refleks nişangahına sahip bir modeli de var.

CZ P-10 S

CZ-USA’nın 9 mm mikro pazarına girişi, fiber takviyeli polimer çerçeveye sahip 12+1 atışlı, darbeli ateşlemeli bir tabanca olan P-10 S’dir. 

Tabancanın 89 mm’lik bir namlusu vardır ve toplam uzunluğu sadece 168 mm’dir. 

Tabanca 32 mm genişliğinde ve 690 gr’dır. ağırlığındadır. 

Temel çerçeve siyahtır, ancak ek bir ücret karşılığında isteğe bağlı OD yeşil veya düz koyu toprak renginde olabilir. Tek harici güvenlik tetik üzerindedir ve tabancanın yeni bir ters çevrilebilir şarjör bırakma özelliği vardır. Görülecek yerler arasında, düşük ışıkta/gece kullanımı için bir trityum arpacık bulunur ve arka kısım parlamayı ortadan kaldırmak için tırtıklıdır. Optik kullanıma hazır bir sürümü de var. 

SIG Sauer P365

P365, birkaç yıl önce piyasaya çıktığında herkesin dikkatini çekti ve şu anda Amerika’da en çok satan silahlardan biridir. 

Tabanca, mermi sayısını 12+1’e çıkaran isteğe bağlı şarjörlerle 10+1 kapasite sunar. Ve şimdi, 12 yuvarlak şarjörleri standart olup uzatılmış çerçeveli birden fazla versiyon vardır. 

Nitron Micro Compact olarak adlandırılan ana silah, 79 mm’lik bir namluya sahiptir. 

Toplam uzunluk 147 mm, genişlik 27 mm ve yükseklik 109 mm’dir.

Ağırlık 500 gr’dır. 

Nişangahı, şirketin olağanüstü X-Ray 3 gündüz/gece nişangahlarıdır ve bir seçenek olarak manuel başparmak emniyeti mevcuttur. Yedi adet olan diğer modeller, daha uzun çerçeveler, kırmızı nokta yeteneği, farklı nişan kurulumları veya kırmızı nokta monteli, geliştirilmiş namlular ve daha fazlasıyla birlikte gelir. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here