Tisaş Raider, Colt MARSOC’a karşı!

Amerikan Deniz Piyadelerinin Özel Kuvvet birimi olan MARSOC (Marine Special Operations Command) 2006 yılında kurulmuştur ve Colt 1911 tabancasının Deniz Piyadeleri için tekrardan modernize edilen versiyonu olan M45A1 kullanmaktadır. Tisaş’ın yeni 1911 olan Raider modeli de dünyanın dört bir yanındaki Deniz Kuvvetleri Özel Operasyonlar personeli tarafından kullanılan M45A1 hizmet tabancasının aslına sadık bir yeniden üretimidir.

TisaşUSA tarafından Amerikan pazarına sürülen Tisaş 1911 Raider, diğer 1911’ler gibi, mat paslanmaz namlu burcu ve geri tepme yayı tapasına sahip 12.7 cm Seri 70 tarzı paslanmaz soğuk çekiç dövme namluya sahip bir .45 ACP tabancadır. Tabancada, titanyum ateşleme pimli Colt Series 70 iç parçaları bulunmaktadır. Namlu burcu, geri tepme yayı tapası gibi paslanmazdır. 

Sürgü hizmet tabancaları için standart uzunluğundadır ve 1913 Pikatini rayına sahip tam boyutlu dövme karbon çelik gövde ile birlikte dövme karbon çelikten yapılmıştır. Ayrıca, sürgüde kullanımı kolaylaştırmak için ön ve arka tırtıklar bulunmaktadır. Sürgünün üst kısmında, arkada iskeletleştirilmiş bir çekiç ile ayarlanmış bir Novak üç nokta desenli nişangah bulunur.

Tam boy kabzalar, silahın güvenli kullanımı için alttan kesilmiş bir tetik muhafazasına ve kunduz kuyruğu kabza emniyetine sahiptir. Bu tetik korkuluğunun içinde yine siyah tetik bulunur. Kabzalar G10 siyah ve düz koyu toprak (FDE) desenlidir ve 25 LPI dama ile düz ana yay muhafazasında kordon halkası bulunur. Gövdeyi tamamlamak için geliştirilmiş çok yönlü bir başparmak emniyeti vardır.

Tisaş 1911 Raider tabanca düz koyu toprak Cerakote kaplamaya sahiptir ve 1.02 kg ağırlığındadır. Raider, taban plakalı iki adet 8 yuvarlak paslanmaz çelik şarjörle birlikte gelir. Diğer Tisaş ürünleri gibi Raider da birinci sınıf kilitlenebilir sert kılıf, temizlik kiti, burç anahtarı, tetik kilidi, kullanım kılavuzu ve Tisaş Ömür Boyu Servis Planı ile birlikte gelir.

Deniz piyadelerine bir övgü olması için Raider kodu verilen Tisas’ın bu yeni 1911’i, Colt M45A1’e ne kadar benzediği konusunda yorum yapmak için fiyat performans değerlendirmesini mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here