Kanada Silahlı Kuvvetlerinin Yeni Hizmet Tabancası: SIG Sauer P320

P320

Kanada ordusunda 9 mm Sig Sauer P320, 1944 yılından beri kullanılan 9 mm Browning Hi-Power tabancanın yerini almaya başladı. İlk etapta 7,000 tabancanın teslimatı tamamlandı ve C22 olarak adlandırılan yeni silahın askerlere dağıtımı devam ediyor. Sözleşme tabancaları, kılıf sistemlerini, yedek parçaları ve operatör ve bakım eğitimini kapsıyor.

Kanada Silahlı Kuvvetleri (CAF), 1944 yılında 2. Dünya Savaşı’nın sonunda kabul edilen Browning Hi-Power tabancasından, CAF’ta resmi olarak C22 adıyla bilinen SIG Sauer P320’ye resmi olarak geçiş yaptı.

Kanada’nın yeni tabancasının kalibresi aynı kaldı, yani 9mm. Ekim 2022’de Milli Savunma Bakanı Anita Anand, Kanada Ordusu’na yeni tabancalar sağlamak üzere 3.2 milyon dolar (USD) değerinde bir sözleşme imzalandığını duyurmuştu. Sözleşme tabancalar, kılıf sistemleri, yedek parçalar ile operatör ve bakım eğitimini kapsamaktadır. İlk etapta 7,000 tabancanın teslimatı tamamlanmış olup, C22’nin askerlere dağıtımı devam etmektedir. Resmi kaynaklara göre, Kanada Ordusu, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri, Kanada Kraliyet Donanması ve Askeri Polis için kalan gereksinimleri karşılamak üzere sözleşme kapsamında 9.500 tabancaya kadar ek seçenekler mevcut olacak.

SIG Sauer P320, modüler polimer çerçeveli, forvet ateşlemeli bir tasarımdır. Birkaç yıl önce ABD silahlı kuvvetleri tarafından hem P320-M17 tam boy versiyonunda hem de P320-M18 kompakt versiyonunda yeni hizmet tabancası olarak seçildi ve başka bir efsanevi silah olan 9mm Beretta 92 aka M9’un yerini aldı. P320-C22 sözleşme tabancasının özellikleri arasında, geliştirilmiş ergonomik tasarım, 17 mermi kapasitesi ve kullanıcı tarafından her açıdan görülebilen bir dolu fişek yatağı göstergesi bulunmaktadır. Ayrıca, hem sol hem de sağ elini kullananların silahı etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak için çok yönlü kontroller sağlar. Ek olarak, C22, tabancanın sökülmesi için bir tetik çekişi gerektirmeyen SIG Sauer P320 yenilikçi 3 noktalı sökme emniyetine ve onu mevcut en güvenli ve en güvenilir tabanca yapan beş noktalı emniyet sistemine sahiptir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here